Projekti

Ziemas atkāpšanās un labvēlīgie laikapstākļi ir ļāvuši atsākt būvdarbus Baložu ielā Gulbenē. Posmā no degvielas uzpildes stacijas “Lukoil” virzienā uz Brīvības ielas pusi tiek mainīta ceļa klātne, ko nepaguva paveikt pērn, kā arī uzsākta ūdensvada un kanalizācijas atzaru izbūve ielas kreisajā pusē virzienā no Brīvības ielas.

blzm02.png

“Centrālais kanalizācijas un lietus notekūdeņu tīkls jau ir izbūvēts. Projekta rezultātā Baložu ielas un Liepu ielas iedzīvotājiem būs iespēja pieslēgties kopējai kanalizācijas sistēmai. Savukārt kanalizācijas atzari tiks izbūvēti tā, lai arī Raiņa ielas iedzīvotāji nākotnē varētu pievienoties šai sistēmai. Vēlamies jau savlaicīgi pabrīdināt, ka mirklī, kad ūdens vads un kanalizācija tiks pārslēgta uz jaunajiem jau izbūvētajiem tīkliem, būs īslaicīgi ūdens padeves traucējumi. Tas varētu notikt aptuveni pēc mēneša, taču par konkrētu laiku mēs informēsim iedzīvotājus un uzņēmējus, kurus tas skars,” informē Jānis Barinskis, Gulbenes novada domes Attīstības un projektu nodaļas vadītājs.

Šobrīd iela satiksmes kustībai nav slēgta, taču lūdzam ievērot uzstādīto ātrumu ierobežojošo ceļa zīmi – 30 km/h.

Gulbenes novada dome atvainojas par sagādātajām neērtībām ielas pārbūves darbu laikā. Pēc projekta noslēguma šeit būs jauns asfalta segums, pa kuru būs patīkami pārvietoties.

Baložu ielas pārbūves darbi uzsākti 2015.gada augustā. Tos plānots pabeigt 2016.gada jūlijā.

Projekta ietvaros tiks veikta 1 km gara ielas posma pārbūve. Paredzēts izbūvēt arī ietvi, kas būs apvienota ar veloceliņu ielas labajā pusē, ietvē tiks iestrādātas speciālās bruģa vadlīnijas vājredzīgajiem. Ielas platums būs 7,5 metri, tiks uzstādīts jauns ielas apgaismojums.

Kopējās projekta izmaksas – EUR 1 137 113,76, no tām EUR 792 655,16 ir valsts budžeta finansējums, bet EUR 344 458,60 – Gulbenes novada pašvaldības.

Būvdarbus veic SIA „RBSSKALS Būvvadība”.

Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste