Statuss:
Noslēdzies

“Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017” projektu konkursā atbalstu guvis Gulbenes novada domes iesniegtais projekts “Klau! Sa-Skan!”, kura ietvaros 2017. gada 28.jūlijā pulksten 22.00 Gulbenē, Vecgulbenes muižas parkā izskan novadnieku brīvdabas akadēmiskās un džeza mūzikas koncerts “Vakara mūzika pils parkā”. Kultūras programmas izstrādātājs un īstenotājs ir Vidzemes plānošanas reģions, to finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds. Projekta realizācijai piešķirti 2 000 EUR.

Koncerts “Vakara mūzika pils parkā”, kas iekļauts Novadnieku dienu 2017 programmā, paredzēts kā radoša platforma, kur muzikāli tiekas novadnieki – profesionāli mūziķi un komponisti, Gulbenes novada kori un orķestri, speciālisti un ikkatrs tuvāks vai tālāks klausītājs, kura piederība sakņojas Gulbenes novadā, uzrunājot arī klausītājus no Vidzemes un citām vietām. “Klau!”– tā ir iespēja apzināties, kā “savējie skan”, un pārliecināties, ka “savējiem vienmēr saskan”. Viens no koncerta mērķiem ir paplašināt akadēmiskās mūzikas pieejamību reģionā, akcentēt novadnieku darbību un sasniegumus, kā arī caur mūzikas prizmu veicināt Gulbenes novada iedzīvotāju patriotisma un vienotības apziņu.
Koncertā piedalās: Nauris Indzeris, Sabīne Krilova, Rihards Plešanovs, Aiva Elsiņa, Valdis Zilveris, Ainārs Paukšēns, džeza kvartets (Vilnis Kundrāts, Oskars Račevskis, Zigis Žukovskis, Artis Orubs), pūtēju orķestris Jolanda Andževa vadībā, jauktie kori - “Harmonija” (Gulbene), “Kaprīze’ (Lejasciems), Lizuma jauktais koris – Ulda Kokara vadībā. Koncertu vada aktieri Aija Dzērve un Uldis Anže. Projekcijas nodrošina VJ Kosmoss. Koncerta repertuārs ir dažādots, lai klausītājiem sniegtu ieskatu gan ārzemju klasiķu skaņdarbos, gan komponistu-novadnieku daiļradē.

Projekta “Klau! Sa-Skan!” finansēšanas līguma Nr. 2.1-19/112, 02.05.2017.