Projekti
att

No 7.līdz 13. novembrim piecas Gulbenes novada pensionāru biedrības „Atspulgs 5” seniores - Anna Vīgante, Vija Kokarēviča, Elvīra Balode, Aija Miķelsone un Ērika Dukure, dosies pieredzes apmaiņas braucienā uz Horvātiju.

Brauciena dalībnieces vairāku dienu garumā iepazīs senioru ikdienu Zagrebā un tās apkārtnē, kā arī tiksies ar Horvātijas senioru organizāciju pārstāvjiem, lai dalītos pieredzē par aktīvu novecošanu un dalību mūžizglītības projektos.

Savukārt novembra beigās Gulbenes novada senioriem būs jāuzņem senioru grupa no Horvātijas, kas atbildes braucienā viesosies pie mums novadā.

Pirms tam Gulbenes novada pensionāru biedrības „Atspulgs 5” pārstāves aktīvi mācījās, apgūstot prasmes datoru lietošanā, informācijas meklēšanā internetā, apguva angļu valodas pamatus, kas nepieciešami ceļošanai un iepazina valstu kultūrvēsturi.

Brauciens tiek organizēts ERASMUS+ programmas finansētā Gulbenes novada domes projekta ”Silver Sharing Initiative” (“Dalīšanās ar sudraba zināšanām”) ietvaros.

Šā projekta mērķis ir paaugstināt vecāka gada gājuma cilvēku līdzdalību, veicināt iesaistīšanos mūžizglītībā un mazināt vecuma diskrimināciju, uzlabojot, testējot un ieviešot neformālās izglītības inovatīvo metodoloģiju “Silver Sharing Initiative”.

Projektu “Silver Sharing Initiative”, projekta Nr. 2015-1-PL01-KA204-017144, realizē Gulbenes novada dome sadarbībā ar nevalstisko organizāciju “Federacja FOSa” no Polijas un privātu konsultāciju firmu no Horvātijas. Projektā realizācijā iesaistījušās vairākas vietējās iestādes un organizācijas - Gulbenes novada bibliotēka, aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”, biedrība “Dēms”, Gulbenes novada pensionāru biedrība “Atspulgs 5” un Gulbenes pilsētas pensionāru apvienība.

att

Publikācija sagatavota ERASMUS+ KA2 Stratēģisko partnerību finansētā projekta “Silver Sharing Initiative”, projekta numurs 2015-1-PL01-KA204-017144, ietvaros. 

Projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Jana Igaviņa,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste