Projekti
att

Gulbenes novada pašvaldība aicina Gulbenes novada seniorus (50+) pieteikties bezmaksas mācībām, kuru ietvaros būs iespēja celt pašapziņu, iegūt jaunas vai papildināt esošās datorlietošanas prasmes, novērtēt iepriekš iegūtās kompetences, veikt brīvprātīgo darbu gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, kā arī izveidot savu personisko E-portfolio*.

Dalība mācībās veicinās senioru iekļaušanos darba tirgū, kā arī ļaus iepazīt citus cilvēkus, sadarboties un iesaistīties dažādās aktivitātēs.

Mācību sākums, pieteikšanās termiņi un kontaktinformācija:

  • Druvienā no 24.februāra, pieteikšanās līdz 17.februārim (22012624);
  • Tirzā no 24.februāra, pieteikšanās līdz 17.februārim (29539566);
  • Gulbenē no 20.marta, pieteikšanās līdz 10.martam (26344766).

Mācību programma ietver 40 stundu kursus (kompetenču novērtēšana un papildināšana, E-portfolio izveide) un brīvprātīgo darbu-praksi, kuras laikā varēs izmantot mācībās vai iepriekšējā pieredzē gūtās prasmes un zināšanas.

Astoņi mācību dalībnieki vasarā varēs doties trīs nedēļu praksē-brīvprātīgajā darbā uz Franciju, Itāliju, Portugāli vai Lielbritāniju. Savukārt pārējie seniori darbosies tepat uz vietas, kā arī tiks iesaistīti astoņu ārvalstu senioru uzņemšanā Gulbenes novadā. Prakse tiks organizēta saskaņā ar Gulbenes novadā izstrādāto brīvprātīgā darba sistēmu. Senioriem, kas veiks ilgtermiņa brīvprātīgo darbu, būs iespēja saņemt novada domes sertifikātu.

Neatkarīgi no seniora dzīvesvietas, dalībnieks var izvēlēties sev piemērotāko apmācību vietu – Tirzu, Druvienu vai Gulbeni.

Apmācības tiek organizētas starptautiskā projekta „Senior Plus” ietvaros.

* E-portfolio ir inovatīvs veids, kā dažāda veida materiālus par savām akadēmiskajām un profesionālajām gaitām, kā arī citām dzīves jomām, kas varētu būt svarīgas potenciālajam darba devējam, apkopot vienuviet viegli un skaisti pasniedzamā formā.

att

 

 

 

Projekts Nr.2015-1-IT02-KA204-015472 “Senior Plus” tiek īstenots laikā no 02.11.2015. līdz 02.11.2017. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.