Projekti

1 / 7  

 

Gulbenes novadā aktīvi ir ne tikai jaunieši, bet arī seniori. Kamēr daži starptautiskā projekta „Senior Plus” ietvaros veic brīvprātīgo darbu Francijā un Lielbritānijā, tikmēr citi ar lielu sparu un degsmi darbojas tepat uz vietas.

Aktīvisti aprīļa nogalē jau ir pamanījušies kopīgiem spēkiem no nevajadzīgiem krāmiem attīrīt kurtuves telpu Brīvības ielā 22 (pie jauniešu centra „Bāze”), bet maija sākumā uzsāka elegantas takas izveidi pie Siladzirnavām Liedes upes krastā Jaungulbenes pagastā.

Kā norit darbs Lielbritānijā? Līga un Tamāra stāsta, ka Lielbritānijas pilsētā Hemel Hempstedā atrodas kopā ar senioriem no Portugāles. Viņas galvenokārt darbojas organizācijas „Community Action Dacorum” birojā. Šo pāris nedēļu laikā jau ir iepazīta pilsēta, pierasts pie mainīgā klimata un prezentēta Latvija. Tamāra pat pamanījās izcept tradicionālo latviešu ābolkūku. Viens no lielākajiem piedzīvojumiem bija intervijas sniegšana vietējā radio.

Savukārt vietējie seniori starptautisko elpu visvairāk sajutīs vasarā, kad Gulbenē brīvprātīgajā darbā ieradīsies projekta dalībnieki no Itālijas, Portugāles un Francijas.

att

 

 

 

Projekts Nr.2015-1-IT02-KA204-015472 “Senior Plus” tiek īstenots laikā no 02.11.2015. līdz 02.11.2017. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu

 

Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste