Projekti

Projektā “Vasaras nometne Latvijas un diasporas bērniem „Stūru stūriem tēvu zeme” jau aizritējušas pirmās 4 nometnes dienas, apmeklējot skaistākās un interesantākās vietas Vidzemē un Latgalē.

Vidzemes pusē tika apmeklēts Sietiņiezis, Gaujas smilšakmens klintis, Trikātas šokolādes ražotne un mini zoo “Ezerlejas” Launkalnes pagastā, kurā sastopami dažādi netradicionāli lauksaimniecības dzīvnieki un arī daži meža zvēri, kas pieņemti aprūpē, jo paši nav spējuši par sevi parūpēties.

Latgales pusē bērni devās uz Gaigalavu, kurā viņus sagaidīja etnogrāfiskais ansamblis “Benislava”, izpildot dziesma latgaliešu valodā, kā arī tika apmeklēta Gunāra Igauņa senlaiku mūzikas instrumentu darbnīca. Vogulu keramikas darbnīcā Lendžu pagasta “Ceplīšos” bija iespēja iepazīties ar keramiķa darbu un arī pašiem iespēja izmēģināt roku un izveidot kādu māla nieciņu.

Papildus ekskursijām katru dienu norisinās ikdienas aktivitātes – rīta rosmes, latviešu valodas apguve, vēsturisko novadu kartes veidošana un dažādas sportiskas aktivitātes.

Foto Rankas pamatskolas mājaslapā...

att

 

 

 

Vita Lāčkāja-Krūmiņa,
Gulbenes novada domes projektu vadītāja