Projekti
ligums_cfla.jpg

Turpmākos trīs gadus Gulbenes novada iedzīvotājiem būs iespēja iesaistīties dažādos veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumos, kurus īstenos Gulbenes novada pašvaldība, izmantojot Eiropas Sociāla fonda (ESF) un valsts budžeta piešķirtos līdzekļus.

Foto: CFLA

„Gulbenes novada dome ir pirmā institūcija Latvijā, kas ir saņēmusi apstiprinājumu un līdzfinansējumu iesniegtajam projektam Eiropas Sociālā fonda programmā, kas paredz finanšu līdzekļu piešķiršanu sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses aktivitātēm. 20.decembrī Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Caunītis un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore Anita Krūmiņa parakstīja līgumu par projekta īstenošanu. Projekta sagatavošanā aktīvi līdzdarbojās arī Gulbenes novada sociālā dienesta speciālisti ar kuriem plānojam sadarboties visu projekta ieviešanas periodu,” informē Gulbenes novada domes Attīstības un projektu nodaļas projektu vadītāja Elīna Strode.

Projekta „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Gulbenes novadā” mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Gulbenes novada iedzīvotajiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotajiem.

Aktivitātes, kurās plānots iesaistīt vairāk nekā 3900 iedzīvotājus, norisināsies visā Gulbenes novada teritorijā.

Regulāri tiks rīkotas informatīvas akcijas, semināri un interaktīvas nodarbības par slimību profilakses jautājumiem, garīgo veselību un veselīgu uzturu; meistarklasēs varēs smelties zināšanas veselīga ēdiena pagatavošanai; būs arī tautas sporta nodarbības, fizisko aktivitāšu veicināšanas pasākumi visai sabiedrībai; peldēšanas nodarbības bērniem, senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti, fizioterapeita nodarbības sociālas aprūpes centros un veco ļaužu mājā. Informatīvi pasākumi un interaktīvas nodarbības par dažādām veselības veicināšanas tēmām ir paredzētas arī skolās un bērnudārzos, tiks rīkotas vasaras nometnes.

Projekta ietvaros plānots iegadāties dažādas paškontroles ierīces, piemēram, asinsspiediena mērītāju, daudzfunkcionālos svarus-ķermeņa muskulatūras mērītāju, soļu skaitītājus/pulsometrus, ierīci glikozes, holesterīna līmeņa kontrolei, kā arī inventāru – bumbas, paklājiņus, nūjas, slēpes, bērnu ritenīšus u.c. Paškontroles ierīces un inventārs tiks izmantots semināru, nodarbību laikā un veselīga uztura lietošanas veicināšanas pasākumos.

Realizējot šo projektu, pašvaldība vēlas motivēt cilvēkus pozitīvai paradumu maiņai.

Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 263 996 eiro. No tām 85% jeb 224 396,60 eiro ir ESF līdzfinansējums, bet 15% jeb 39 599,4 – valsts budžeta līdzekļi.

 

Projekts „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Gulbenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/004) norisinās darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.2. pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem.

 

logo_esf_mazs_0.jpg

Gunta Krevica,

Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste