Projekti

No 12. līdz 14.jūnijam man bija iespēja piedalīties karjeras vasaras dienu “Kamēr augu, tikmēr domāju!” aktivitātēs, ko organizēja Stradu pagasta jauniešu centrs „Ligzda”.
Pirmajā dienā visvairāk patika karjeras testa pildīšana, jo varēju noskaidrot, kādas profesijas man atbilst vislabāk. Uzzināju arī daudz jauna par iespējām mācīties ārpus Latvijas, kā arī saņēmu informāciju par aspektiem, kas jāņem vērā, izvēloties karjeru.
Otrajā dienā veidojām savus produktus un to dizainus. Pēc tam prezentējām tos. Mana komanda strādāja kopā ar Arvi Rubeni. Mēs veidojām koka gredzenus. Mums patika darbs kopā ar Arvi - viņš mums iemācīja daudz par koku un tā apstrādi. Izveidojot savu produktu, radās ideja ražot gredzenus un izplatīt tos arī ārpus projekta.
Trešajā dienā devāmies ekskursijā uz Balviem, kur apmeklējām četrus uzņēmumus. Manu uzmanību piesaistīja apģērba ražošanas uzņēmums „ECO fabrika”, kur visu darīja ar rokām un produktus radīja no dažādām dzijām un kašmira. Bija interesanti dzirdēt stāstu, kā radusies picērija „Zebra”, kā no jurista profesijas var kļūt par picērijas īpašnieku. Kā arī patika darboties un gatavot picas.
Vairāk informācijas par iespēju piedalīties karjeras vasaras dienās un vasaras nometnēs šeit.

log-esf.jpg

Aktivitātes tiek organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, nr. 8.3.5.0./16/I/001.

Dairis Krist7 Gunta Krevica, Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste