Projekti


23.novembrī Gulbenes novadā norisinājās karjeras attīstības atbalsta pasākums “Ceļojums neparastas karjeras pasaulē” ar mērķi iepazīt biologa un astronoma profesijas, izzināt, kādas rakstura īpašības, zināšanas un prasmes nepieciešamas šajā jomā strādājošiem, izzināt iespējas darba tirgū, kā arī skolēnu grupām radīt iespēju apmeklēt  sfēriskā izbraukuma planetārija seansus, kas nostiprinātu interesi un radītu vēlmi veidot karjeru šajās nozarēs. Rīta pusē pasākums noritēja Galgauskas pamatskolā, bet pēcpusdienā- Stāķu pamatskolā. Pasākuma saturu nodrošināja uzņēmuma E-CONTINENT OU darbinieki.

t_1432.jpg

     Vispirms skolēnu grupas klausījās nelielu lekciju un vēroja prezentācijas materiālus par biologa un astronoma profesijām, darba pienākumiem, karjeras iespējām šajās jomās. Lektore atrada kopīgu valodu ar dažādu vecumposmu skolēniem, rosinot viņus aizdomāties par saviem karjeras sapņiem, plāniem un nākotnes iecerēm.

t_img_20171123_131308.jpg
t_1458.jpg

     Pēc lekcijas skolēni apmeklēja sfēriskā izbraukuma planetārija “telti”, kas bija izvietota viņu skolā. Bērni bija sajūsmināti par atmosfēru un ērtībām “telts” iekšienē. Izrādās, zināšanas var apgūt, arī atrodoties guļus, sēdus vai tupus stāvoklī uz mīksta paklāja. Sfēriskā izbraukuma planetārija piedāvātās filmas  projicējas pa visu telts kupola iekšieni, un sarežģītas zināšanas tiek piedāvātas skolēniem saprotamā valodā. Viena no filmām, kas izpelnījās nedalītu skolēnu atzinību,- "Nanokams, ceļojums uz biopasauli". Skatoties piedāvātos filmu seansus, bērni nepārprotami ieinteresējās par šķietami sarežģītajām bioloģijas un astronomijas nozarēm, tika rosināti pārdomām par savu karjeras izvēli.

     Pasākumu apmeklēja visi Galgauskas pamatskolas skolēni vecumposmā no 1.- 9. klasei un Stāķu pamatskolas 1.-7. klašu skolēni, kopumā 148 pasākuma dalībnieki.

log-esf.jpg

Aktivitātes organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Nr. 8.3.5.0./16/I/001.

Jolanta Zirne,
pedagogs karjeras konsultants, pasākuma organizatore