Projekti

Vairāk nekā 900 Gulbenes novada skolu 4.-12.klašu audzēkņi 29.martā piedalījās Gulbenes novada Karjeras dienā, kuras ietvaros 18 skolu interaktīvajos informācijas stendos un 15 radošajās darbnīcās varēja iepazīt dažādas profesijas un tālākizglītības iespējas.

„Pasākumu organizējām brīvā gaisotnē un radošā atmosfērā. Skolu stendi bija sagatavoti labi un pārdomāti. To pierādīja aizrautīgā skolēnu darbošanās. Karjeras dienas mērķis bija radīt jauniešiem apjausmu, ka viņi paši ir sava ceļa noteicēji, bet mums ir jāļauj viņiem jautāt, izzināt un sagaršot pēc iespējas vairāk, lai nākotne taptu skaidra,” stāsta Jolanta Zirne, pedagogs, karjeras konsultants Gulbenes novada domē.

Skolēnu atsauksmes:

Šāda diena ir nepieciešama, jo tā ir iespēja rast atbildes uz jautājumiem – kur es vēlos mācīties un par es vēlos kļūt.Patika veids, kā skolas bija sagatavojušās sevis prezentēšanai.Bija iespēja apskatīt un salīdzināt dažādas iespējas. Tas man palīdzēja atrast to, ko meklēju. Pozitīvi ir tas, ka nebija jābrauc tālu prom, lai gūtu informāciju.Ilgu laiku šaubījos par to, ko vēlos darīt, taču piedzīvotais šodien ļāva man izdarīt secinājumus. Tagad zinu, kur mācīšos tālāk un ko vēlos darīt!

Dalībniekiem bija iespēja arī aizpildīt karjeras portfolio (meklēt atbildes uz skolu sagatavotajiem jautājumiem), izveidot karjeras picu, piedalīties loterijā un tikties ar Ogres jauniešu grupu “Santehniķi”, kuri muzicē uz reālām santehnikas caurulēm.

Aktivitātes organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Nr. 8.3.5.0./16/I/001.

log-esf.jpg

Gunta Kalmane,
Gulbenes novada domes vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste