Projekti
att

Gulbenes sākumskola un Gulbenes novada valsts ģimnāzija 28.maijā skolēniem organizēja interesantu pasākumu “Paša veidota karjera uzņēmējdarbībā”.

Tikšanās mērķis bija rosināt skolēnu interesi par uzņēmējdarbību un sarunas laikā izzināt uzņēmēja darba specifiku, apjaust, kādas prasmes nepieciešamas sava biznesa radīšanai, kā arī par uzņēmēja ikdienu un izaicinājumiem.

Savukārt praktiskajās meistardarbnīcās mobilās ražotnes uzņēmēji no “Vīnkalnu picērijas” pastāstīja, ka šajā darbā nepietiek tikai ar pavāra profesijas apgūšanu, bet cept picas viņi ir iemācījušies strādājot restorānā. Visvairāk bērni priecājās par iespēju pašiem pārtapt par pavāriem, kur katrs varēja pagatavot autentisku itāliešu picu no svaigiem produktiem, iejūtoties picu cepēja lomā.

Katram skolēnam ir jāsaprot, ka pats ir atbildīgs par veiksmīgu savas karjeras plānošanu, profesijas izvēli. Tāpēc, nepārtraukti jāapgūst jaunas prasmes, zināšanas, jāanalizē un jālīdzdarbojas, lai pieaugot spētu saprast, kurā darbības jomā vēlas pilnveidot savas zināšanas un izvēlēties nākotnes profesiju.

Aktivitātes organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Nr. 8.3.5.0./16/I/001.

logo_esf_mazs_0.jpg

Sandra Resne,
pedagogs karjeras konsultants Gulbenes sākumskolā