Projekti
att

Gulbenes novada domes un uzņēmēju pārstāvji Latvijas delegācijas sastāvā no 5. līdz 10.oktobrim piedalījās Moldovas Ziemeļu reģiona dienu pasākumos, kas tika rīkoti ar mērķi attīstīt Latvijas un Moldovas Ziemeļu reģiona kontaktus un apspriest tālākos sadarbības attīstības plānus.

Latvijas delegācijas sastāvā bija vairāk kā 70 pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, deviņām Latvijas pašvaldībām, to iestādēm, uzņēmumiem, kā arī nevalstiskā sektora.

Gulbenes novada pašvaldību Moldovas Ziemeļu reģiona dienās pārstāvēja Gulbenes novada domes deputāts un SIA „Dimdiņi” valdes loceklis Normunds Audzišs, Rankas pagasta pārvaldes vadītājs Māris Jansons, Lizuma pagasta pārvaldes vadītājs Uģis Aigars, SIA „Brīvzemnieki” valdes priekšsēdētāja Gunta Biteniece, SIA „Skrīveru saldumi” pārstāvis Oskars Brediks, z/s „Velēna” pārstāve Irita Aigare un SIA „FRESH AND MORE” konsultante Iluta Kalniņa.

Moldovas Ziemeļu reģiona dienu ietvaros 6.oktobrī norisinājās seminārs par tūrisma attīstības iespējām. Tā ietvaros Latvijas pašvaldības un uzņēmēji dalījās ar pieredzi tūrisma attīstības un veicināšanas jautājumos, sniedzot ieteikumus Moldovas tūrisma produktu identificēšanai un virzībai, sekmējot sadarbību starp tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

Starptautiskajā biznesa forumā (09.10.2016.) tika runāts par Moldovas Ziemeļu reģiona uzņēmējdarbības attīstības iespējām sadarbībā ar Latviju, tika organizētas kontaktbiržas par tematiskajiem jautājumiem: vides tehnoloģijas, tūrisms, pārtikas ražošana, energoefektivitāte.

Izstādē tika prezentēta Gulbenes novadā ražotā produkcija – dažādi siera veidi (A/S “Rankas piens”), skābēti kāposti un štovēti kāposti (SIA „Dimdiņi”), konfektes Gotiņa, šokolādes tāfelītes, trifeles, žāvēti augļi, rieksti un ogas šokolādē, mandeļriekstu marcipāna konfektes (SIA „Skrīveru Saldumi”).

Gulbenes novada pārstāvji viesojās arī Florešti pilsētā, ar kuru 2014.gada 6.novembrī Gulbenes novada dome ir noslēgusi sadarbības līgumu – tika apmeklētas vairākas dārzkopības un lauksaimniecības pārstrādes saimniecības.

Projekta "Gulbenes novada pašvaldības un uzņēmēju dalība Moldovas Ziemeļu reģiona dienās", Nr. ĀTA/2.3.1.1.1/15/79/272, kopējās izmaksas ir EUR 5786,44, no tām Ministru kabineta 2009.gada 17.jūnija noteikumu Nr.582 „Noteikumi par darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildinājuma 2.3.1.1.1.apakšaktivitātes „Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings” sesto un turpmākajām kārtām” 21.1., 21.2. un 21.5.apakšpunktā paredzēto Atbalstāmo darbību Attiecināmās izmaksas EUR 5786,44, no tām Atbalsta finansējums (Eiropas Reģionālās attīstības fonds) – EUR 4050,50 jeb 70 % (Atbalsta intensitāte).

V.Lāčkāja-Krūmiņa