Projekti

Jau gadu, pateicoties Gulbenes novada pašvaldības piesaistītajam finansējumam, Gulbenes novada iedzīvotājiem ir iespēja vairāk pievērsties jautājumiem, kas skar viņu veselību.

Interesenti var bez maksas apmeklēt dažādus informatīvus seminārus, akcijas un interaktīvas nodarbības par slimību profilakses jautājumiem un veselības veicināšanas tēmām, piedalīties meistarklasēs par veselīga ēdiena pagatavošanu un tautas sporta nodarbībās, piemēram, nūjošana, slēpošana, vingrošana u.c. Ieguvēji ir arī bērni, seniori un personas ar invaliditāti, kurām tiek nodrošinātas peldēšanas nodarbības, bet sociālo aprūpes centru un veco ļaužu iemītnieki labprāt apmeklē fizioterapeita nodarbības.

Savukārt dažādu paškontroles ierīču (asinsspiediena mērītāji, daudzfunkcionāli svari-ķermeņa muskulatūras mērītāji, soļu skaitītāji/pulsometri) un inventāra iegāde (bumbas, paklājiņi, nūjas, slēpes, bērnu ritenīši) ļauj precīzāk sekot līdzi veselības stāvoklim un veiksmīgāk noritēt notiekošajām nodarbībām.

Plānots, ka arī 2018. gadā norisināsies šādas un līdzīgas aktivitātes. Aicinām iedzīvotājus izmantot piedāvātās bezmaksas iespējas!

Projekts „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Gulbenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/004) norisinās darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.2. pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem

 

logo_esf_mazs_0.jpg

Gunta Kalmane,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste