Projekti

20.novembrī Gulbenes 2.vidusskolā notika karjeras attīstības atbalsta pasākums “Veiksmīgas karjeras ABC”. Nodarbības galvenais mērķis veicināt vidusskolēniem karjeras lēmumu pieņemšanu, palīdzēt jauniešiem izprast, kā orientēties mūsdienu darba tirgū, kādas ir tā prasības, tendences un kādi talanti būs pieprasīti nākotnē.

Interaktīvu semināru-nodarbību par karjeru, personības attīstību un uzņēmējdarbību vienkāršā un saprotamā veidā vadīja programmas Start Strong treneris-praktiķis Andris Arhomkins. Jaunieši analizēja  dzīves situācijas, spēlēja spēles, vingrinājās, apguva praktiskus paņēmienus, kuri atšķiras no teorijas, taču strādā reālajā dzīvē. Vidusskolēni uzzināja kā veidot karjeru, apkopot talantus un izveidot savu sapņu profesiju, sadzirdēja kā atrast nišu, kura patīk darboties un ar kuru var nopelnīt.

Jauniešiem tika dota iespēja uzzināt par darba tirgu daudz ko tādu, ko viņi nevar iedomāties, sēžot skolas solā.  Nodarbība  sniedza  pārdomas par to, cik svarīgi savu nākotni sākt būvēt jau tagad, cik svarīgi katru dienu veidot un attīstīt savas prasmes.  Dalībnieki saņēma  karjeras izveides plānu nākamajām dienām: 21 dienu veido ’’pamatprasmes’’ un‘’ieradumus’’ veido 90 dienās.

Cilvēks ir laimīgs, ja  darbs, ko viņš dara  ir viņa hobijs, nevis slogs naudas pelnīšanai.

Skolēnu atzinumi: ja mēs vēlamies kaut ko sasniegt, tad  galvenais ir darīt; katrs var radīt savu profesiju pats; guvu motivāciju attīstīt savas prasmes; saprotu ka jāmācās sevi izprast un to kas man patīk darīt un ka tas var palīdzēt veidot veiksmīgu karjeru; jāprot analizēt savas iekšējās sajūtās, lai pareizi izvelēties savu nākotnes profesiju; jānodarbojas  ar pozitīvu pašaudzināšanu.

Aktivitātes organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Nr. 8.3.5.0./16/I/001.

log-esf.jpg

Pedagogs karjeras konsultants Raisa Raga