Projekti
kn2020.jpg

No 26. līdz 30.oktobrim Gulbenes novadā norisināsies Karjeras nedēļa “Klau! Sadzirdi un liec aiz auss!”, kuras laikā skolēniem tiks piedāvātas dažādas aktivitātes, lai palīdzētu rast idejas un pieņemt lēmumus savai tālākizglītībai un nākotnes profesijai. 27.oktobrī notiks arī pasākums vecākiem, skolotājiem un karjeras konsultantiem – diskusija par sabiedrības izpratni karjeras atbalsta sniegšanā bērniem un jauniešiem, par paaudžu atšķirībām un problēmsituācijām ikdienā, kad vecāki nezina, kur meklēt un kā sniegt atbalstu saviem bērniem karjeras lēmumu pieņemšanā.

Karjeras nedēļas programma

Pirmdien, 26.10.

Projektu diena 1.-6.klašu skolēniem izglītības iestādēs uz vietas “Profesijas manā ģimenē”
(organizācijas formas un nedēļas diena - pēc skolu izvēles).

Otrdien, 27.10.

Gulbenes novada vidusskolā (Skolas ielā 10) no plkst. 11.00 novada izglītības iestāžu 10.-12. klašu skolēniem tikšanās ar augstāko izglītības iestāžu pārstāvjiem
(RSU, Valsts Policijas koledža, RISEBA, Latvijas Sporta akadēmija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija u. c.)Informācijas diena Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietā Rankā no plkst. 10.30 novada izglītības iestāžu 7.-9. klašu skolēnu grupām
(skolēnu grupām pēc iepriekš sastādīta grafika).Interaktīva diskusija vecākiem, skolotājiem, karjeras konsultantiem tiešraidē plkst.19.00-20.00, tai varēs pieslēgties tiešraidē VIAA Facebook kontā "TavaiKarjerai".
Diskusiju moderēs Edijs Bošs, piedalīsies organizāciju psihologs Reinis Lazda, ārsts psihoterapeits, personālatlases konsultants Andris Jansons, karjeras konsultante no Mārupes valsts ģimnāzijas Ilze Rūtenberga un divu meitu mamma Baiba Sipeniece-Gavare. Diskusijas laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par sabiedrības izpratni karjeras atbalsta sniegšanā bērniem un jauniešiem, par paaudžu atšķirībām un problēmsituācijām ikdienā, kad vecāki nezina, kur meklēt un kā sniegt atbalstu saviem bērniem karjeras lēmumu pieņemšanā.
Aicinājums izglītības iestādēm nodot informāciju vecākiem!

Trešdien, 28.10.

Atvērto durvju diena Gulbenes novada uzņēmumos un iestādēs 7.-12.klašu skolēniem (tikai ar iepriekšēju pieteikšanos).Interaktīva jauniešu diskusija tiešraidē 10.-12. klašu skolēniem un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem.
Plkst.10.00-11.00 tai varēs pieslēgties tiešraidē VIAA Facebook kontā "TavaiKarjerai". Diskusiju moderēs Magnuss Eriņš, piedalīsies Rīgas Stradiņa universitātes Karjeras centra karjeras konsultante Baiba Prauliņa, dziedātāja Patrisha, uzņēmuma "Blue Shock Race" dibinātājs un vadītājs Artis Daugins. Diskusijas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem par to, kur vislabāk meklēt atbalstu, kas palīdz un kas traucē nozīmīgu karjeras lēmumu pieņemšanā. Pasākuma laikā notiks video pieslēgšanās 3 dažādiem uzņēmumiem Latvijā, kur vairāku profesiju pārstāvji iepazīstinās ar savu ikdienu un atklās, kas viņiem ir palīdzējis virzīties augšup pa karjeras kāpnēm, kuros no apkārtējiem cilvēkiem ir bijis vērtīgi ieklausīties, kādi ir bijuši labākie saņemtie padomi u.c.
Aicinājums izglītības iestādēs organizēt pieslēgšanos diskusijai.

Ceturtdien, 29.10.

Atvērto durvju diena novada uzņēmumos un iestādēs 7.-12.klašu skolēniem (tikai ar iepriekšēju pieteikšanos).

Par Karjeras nedēļu

Lai popularizētu karjeras atbalsta iespējas izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs, jau astoto gadu pēc kārtas Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas pilsētām un novadiem organizē Karjeras nedēļu.  Tā ir viena no VIAA īstenotā projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” aktivitātēm, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un valsts. Pasākuma aktualitātēm un programmai var sekot līdzi vietnē viaa.gov.lv/karjerasnedela un sociālajos tīklos facebook.com/TavaiKarjerai, twitter/TavaiKarjerai.

Aktivitātes organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Nr. 8.3.5.0./16/I/001.

log-esf.jpg

Gulbenes novada Izglītības pārvalde