Kultūra
sēņošana

21.augustā pkst.9:30 Galgauskas pagastā aicinām uz sēņošanas sacensībām ar Uldi Kokaru “NOSĒŅO VIRSDIRIĢENTU!”.

Gulbenes, Alūksnes, Balvu koru apriņķa un Gulbenes novada koru un vokālo ansambļu virsdiriģentu Uldi Kokaru zinām kā azartisku personību, kurš aizraujas ne tikai ar makšķerēšanu, bet arī ar sēņošanu.

Tāpēc meklējam kādu, kurš izcilo sēņotāju Uldi varētu pārspēt baraviku lasīšanā. Vai tas būs kāds no Ulda koristiem, kāds Lejasciema kaimiņš, kāds Kokaru dzimtas fans vai vienkārši nejaušs garāmgājējs? Vai tomēr Uldis paliks nepārspēts? To mēs uzzināsim 21.augustā Galgauskas mežos.

Azartiskajā piedzīvojumā aicinām piedalīties arī tos, kuri nepazīst sēnes, jo biedrība “Sateka” ar Daigas Gargurnes gādību parūpēsies par zināšanu pārnesi un dalīsies informācijā par sēnēm, ko biedrība ir apkopojusi vairāku gadu garumā.

Kopā baudīsim meža svaigo gaisu, ļausimies azartam, smiesimies un uzzināsim ko jaunu. Tāpat savu humora devu ienesīs Stand Up komiķis Maksim Trivaškevičs, kurš pirmo reizi uzstāsies mežā. Iespējams šī būs pirmā reize pasaules vēsturē, kad Stand Up izrāde notiek mežā, kuru klausās miermīlīgi cilvēki ar nažiem.

Pulcēšanās un reģistrācija pie Galgauskas Svētā Jāņa Kristītāja pareizticīgo baznīcas. Tieši tur varēsim uzzināt, kāpēc “pamesto” baznīcu mežā vairs par tādu nevaram saukt un kādi ir biedrības “Baznīckalns” plāni saistībā ar baznīcu.

Programma:

9:30 - reģistrācija

10:00 - sēņošanas sacensības

11:30 - biedrības “Sateka” sēņu zinības

12:00 - maltīte un rezultātu paziņošana

12:30 - Maksima Trivaškeviča Stand Up izrāde

Sīkāk par sēņošanas sacensību noteikumiem uzzināsiet pasākuma norises dienā, bet groziņus un nažus saudzīgai sēņu transportēšanai un griešanai aicinām sagatavot pašiem. Neaizmirstiet par piemērotu apģērbu.

Vairāk informācijas: +371 28628058 (Edijs)

sēņošana

 Gulbenes novada Kultūras pārvalde,

Galgauskas kultūras nams

12.08.2022.