Darbs. Uzņēmējdarbība
Bilde

Gulbenes novada pašvaldībā noslēdzies Grantu konkursa “UZŅĒMĪGI Gulbenes novadā” jaudīgākais posms, kas paredzēja “zaļo gaismu” uzņēmīgām idejām ar augstu eksporta potenciālu, paredzot granta finansējumu ar divtik lielāku apjomu līdz 10 000 EUR katram pretendentam.

Konkurss norisinājās ar mērķi – paaugstināt komercdarbības aktivitāti Gulbenes novadā, sniedzot finansiālu atbalstu komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai, veicinot nodarbinātību un preču, pakalpojumu dažādošanu.

Šajā konkursa posmā startēja četri mūsu novada uzņēmēji, kas prezentēja savu ideju uzņēmējdarbības attīstībai vai uzsākšanai. Grantu konkursa vērtēšanas komija piecu cilvēku sastāvā lēma atbalstīt trīs no konkursam iesniegtajām biznesa attīstības iecerēm. Komisijas locekļi akcentēja nepieciešamību veidot konkurētspējīgu piedāvājumu reģionālā mērogā un atzinīgi novērtēja konkursa dalībnieku pienesumu uzņēmējdarbības dažādošanai Gulbenes novada teritorijā.

Saskaņā ar Grantu konkursa vērtēšanas komisijas lēmumu tiesības ar pašvaldību noslēgt līgumu par finansiāla atbalsta saņemšanu ir iespēja šo biznesa ideju autoriem:

Egijai Kliesmetei - bērnu zīmola CIBRIC attīstībai;

SIA "CMD"- kokaudzētavas "Birchers" attīstībai;

SIA “WISE meal”- WISE meal produktu ražošanas veicināšanai.

Pamatojoties uz konkursa rezultātiem, komercdarbības idejas realizēšanai pašvaldība ir piedāvājusi iepriekšminētajiem uzņēmējiem finansējumu par kopējo summu 24825 eiro apmērā iekārtu un aprīkojuma iegādei atbilstoši grantu pieteikumā norādītajai katras uzņēmuma attīstības idejas specifikai. Līgums paredzēs atbalsta saņēmēja līdzfinansējumu vismaz 20% apmērā, projekta īstenošanu 12 mēnešu periodā, izveidojot jaunu pilnas slodzes darba vietu un nodrošinot atbilstošas iemaksas valsts budžetā visā uzraudzības periodā. 

2022.gada 1.posmā Grantu konkursā atbalstītie uzņēmumi jau atraduši savu nišu un sekmīgi darbojas Latvijas tirgū, lai veiksme un jauda savas progresīvās un inovatīvās idejas realizēt un turpināt biznesa attīstību!

Aicinām topošos un esošos uzņēmējus iepazīties ar informāciju par konkursu mājaslapā: https://www.biznessgulbene.lv/granti/grantu/grantu-konkurss-2022/, lolot un kaldināt jaunas biznesa idejas, un pieteikties nākamā Grantu konkursa posmam, kam pieteikumu pieņemšana noslēgsies 2022.gada  30.septembrī plkst. 13.00. Rosinām uzņēmējus zvanīt, rakstīt un konsultēties par konkursa norisi, pieteikumu sagatavošanu un citiem interesējošiem jautājumiem. Uz sadarbību un sazināšanos!

Jolanta Zirne, Attīstības un iepirkumu nodaļas projektu vadītāja uzņēmējdarbības jautājumos