Darbs. Uzņēmējdarbība

Aizvadītajā mēnesī Gulbenes novada pašvaldības grantu konkursa komisija devās izbraukuma vizītē pie 2019. un 2020.gadā pašvaldības grantu konkursā “Starteris” atbalstu guvušajiem uzņēmējiem. Atbalsta programma “Starteris” paredzēja iespēju ideju autoriem saņemt līdz 5 000 euro neatmaksājamu finansiālu grantu,

dzīvotspējīgu biznesa projektu uzsākšanai vai paplašināšanai. Izbraukuma vizītē grantu konkursa komisija klātienē iepazinās ar biznesa idejām, uzņēmumu darbību, apgūto granta finansējumu un tā izlietojumu, kā arī uzņēmēju nākotnes plāniem un iecerēm. Kopumā komisija viesojās pie 10 grantu konkursa dalībniekiem.

Bilde

SIA "LEFF" pamatdarbības virziens ir līklīniju parketa ražošana jeb grīdas seguma radīšana ar unikālu identitāti, estētisku šarmu. Uzņēmuma radītie produkti tiek ražoti pēc individuāla pasūtījuma. Uzņēmums specializējas divslāņu parketa ražošanā ar biezu virsējo cēlkoka kārtu, izceļot koksnes dabiskās formas. Pašvaldības grantu konkursa finansējums 5000 EUR apmērā piešķirts iekārtas iegādei, ražošanas kapacitātes kāpināšanai.

Bilde

Dilles fashion idejas autore Irīna Abakoka ar pašvaldības grantu konkursa atbalstu atdzīvinājusi dabiskas audumu, krāsu vērtības ar eco print tehnoloģiju, radot unikālu apģērbu. Pašvaldības grantu konkursa finansējums 2840 EUR apmērā piešķirts aprīkojuma iegādei.

Bilde

Lazertag atraktīvais piedāvājums ir pieejams Gulbenes novada Stradu pagasta Šķieneros. Kādreizējā sporta namā ar vēsturiski nostalģisku auru, ģimenēm un draugu kompānijām tiek piedāvāti sportiski, arī stratēģiskas spēles elementi ar ieroču iekārtām. Pašvaldības grantu konkursa finansējums 5000 EUR apmērā piešķirts 12 lazertag iekārtu iegādei.

Bilde

Projekta "Pasākumu ēka "Šķūnis"" mērķis ir dažādot viesmīlības un pasākumu norises vietu piedāvājumu, nodrošinot atbilstošu aprīkojumu dažāda veida notikumiem. Tā ir netradicionāla vieta pasākumiem - senā akmens šķūnī 170 m2 platībā. Pašvaldības grantu konkursa finansējums 4994 EUR apmērā piešķirts telpu labiekārtošanas darbiem un aprīkojuma iegādei.

Bilde

"Clean box" veido atšķirīgu - individuālu mitrās un sausās tīrīšanas servisu. Pašvaldības grantu konkursa finansējums 4964 EUR apmērā piešķirts tīrīšanas iekārtu iegādei.

Bilde

"Telpa Mums" ir piemērota privātu pasākumu rīkošanai gan pieaugušajiem, gan bērniem. Telpas aprīkotas ar nelielu virtuvi, bumbu baseinu, kā arī āra teritorijā - kublu.  Pašvaldības grantu konkursa finansējums 5000 EUR apmērā piešķirts telpu labiekārtošanas darbiem un virtuves iekārtas, kubla un bumbu baseina iegādei.

Bilde

"Sunbeam Cosmetics" piedāvājumā ir cietas konsistences kosmētika, kas tiek iepakota dabai draudzīgā iepakojumā. Produkti ir dabīgi un videi draudzīgi.  Pašvaldības grantu konkursa finansējums 4200 EUR apmērā piešķirts iekārtu un inventāra iegādei, lai iekārtotu ražošanas telpas Gulbenē.

Bilde

SIA "KlausāmNAMI" idejas autors ar LEADER projekta finansiālu atbalstu uzsācis klausāmgrāmatu ierakstu studijas izveidi, kurā ieraksta grāmatu lasījumus audio formātā, lai ar balss palīdzību celtu literāro darbu vērtību, pieejamību un kultūru latviešu sabiedrībā. Pašvaldības grantu konkursa finansējums 5000 EUR vērtībā piešķirts studijas izveidei un pilnveidošanai.

Bilde

SIA "Afrek" darbojas trīs virzienos - pulverkrāsošana, smilšu strūklas apstrāde un metālapstrāde. Pašvaldības grantu konkursa finansējums 5000 EUR vērtībā piešķirts metāla apstrādes iekārtu iegādei.

Bilde

Uzņēmums "Gaisīgais gardums" ražo dažādu garšu cukurvati un popkornu. Produktus iespējams iegādāties dažādos pasākumos, internetveikalā, kā arī vairākos veikalos. Pašvaldības grantu konkursa finansējums 5000 EUR vērtībā piešķirts popkorna un cukurvates aprīkojuma iegādei.

 

Zane Pūcīte,

Gulbenes novada pašvaldības  Attīstības un projektu nodaļas projektu vadītāja