Projekti

Jau nākamā gada sākumā Gulbenes novada pašvaldība aicinās Gulbenes novada seniorus (50+) pieteikties apmācībām, kuru ietvaros būs iespēja celt pašapziņu, iegūt jaunas vai pildināt esošās datorlietošanas prasmes, novērtēt iepriekš iegūtās kompetences, veikt brīvprātīgo darbu gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, kā arī izveidot savu personisko e-portfolio. Dalība apmācībās veicinās senioru iekļaušanos darba tirgū.

Kāpēc senioriem ir vērts piedalīties apmācībās?

„Manuprāt, tā ir iespēja atklāt sevī jaunas lietas par kurām seniors līdz šim nemaz nav aizdomājies, tā ir iespēja iziet sabiedrībā, komunicēt, pamainīt ikdienas rutīnu, socializēties un, apgūstot vai papildinot datorprasmes, sekot līdzi mūsdienu tendencēm,” stāsta apmācību vadītāja Tirzas pagastā Iveta Ziepniece.

„Brīžiem šķiet, ka daļa senioru zaudējuši ticību saviem spēkiem, nejūtas vajadzīgi, lietderīgi, viņi ir „ierāvušies” sevī un nezina, ka viss var būt arī citādāk. Tad šī ir iespēja to visu mainīt – no jauna sevi atrast,” piebilst apmācību vadītāja Druvienas pagastā Tatjana Ābeltiņa.

Plānots organizēt četras apmācību grupas – pa vienai Tirzas pagastā un Druvienas pagastā, bet divas – Gulbenē. Taču tas nebūt nenozīmē, ka apmācībās varēs piedalīties tikai tie seniori, kuri dzīvo Tirzā, Druvienā vai Gulbenē. Ja seniors, kas, piemēram, dzīvo Galgauskas, Litenes vai kādā citā pagastā izteiks vēlēšanos piedalīties, tas tikai priecēs un iespēja liegta netiks.

Kopumā plānots iesaistīt un apmācīt vismaz 20 seniorus. Astoņi dalībnieki vasarā varēs doties trīs nedēļu praksē/brīvprātīgajā darbā uz Franciju, Itāliju, Portugāli vai Lielbritāniju. Savukārt pārējie seniori darbosies tepat uz vietas, kā arī tiks iesaistīti astoņu ārvalstu senioru uzņemšanā Gulbenes novadā.

Apmācības tiek organizētas starptautiskā projekta „Senior Plus” ietvaros. Vadošais partneris ir organizācija CEMEA del Mezzogiorno (Itālija), bet sadarbības partneri - Gulbenes novada dome (Latvija); Pistes Solidaires (Francija); Associaçao Mais Cidadania (Portugāle); Community Action Dacorum (Lielbritānija); View from Here (Lielbritānija).

att

 

 

 

Projekts Nr.2015-1-IT02-KA204-015472 “Senior Plus” tiek īstenots laikā no 02.11.2015. līdz 02.11.2017. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste