Projekti

  1 / 7  

 

Uz savu trīs nedēļu piedzīvojumu, kas galvenokārt izpaudīsies brīvprātīgā darba formā, Gulbenes novadā starptautiskā projekta „Senior Plus” ietvaros ir ieradušies divi seniori no Itālijas un divi – no Francijas.

Pirmās nedēļas laikā viņi jau ir piedalījušies saliedēšanās aktivitātēs, ko sarūpēja vietējie seniori un Eiropas brīvprātīgās jaunietes no Portugāles, Francijas un Spānijas. Savukārt iesaistīšanās Gulbenes vidusskolas organizētajā nometnē ļāva spert pirmos soļus dažādu kultūru iepazīšanā. Ārzemju seniori kopā ar vietējiem bērniem cepa picas, krāsoja mandalas, dziedāja un dejoja. Ir pagūts apmeklēt Stāmerienas pagastu un amatierteātru un pūtēju orķestru festivālu „Hepenings”. Brīvprātīgie seniori Latvijā uzturēsies līdz pat 27.jūnijam.

Tajā pašā laikā uz Romu (Itālija) brīvprātīgajā darbā līdz 26.jūnijam ir devušās Aija un Gita no Gulbenes. Viņu galvenais uzdevums ir darbošanās dārziņu kooperatīvā un darbs ar cilvēkiem, kuri cieš no autisma. Dāmas pat pieteicās strādāt virtuvē, lai iemācītos izcept īstu itāļu picu. Brīvajā laikā jau ir pagūts apskatīt Kolizeju.

12.jūnijā uz Franciju šī paša iemesla dēļ devās Ruta un Aina no Gulbenes. Arī viņas līdz 3.jūlijam veiks dažādus uzdevumus brīvprātīgā darba ietvaros.

Tikmēr pārējie projekta dalībnieki darbojas vietējā mērogā. Piemēram, Tirzas pagastā seniori piedalās pogu izgatavošanā un radošo darbnīcu organizēšanā. Galvenās brīvprātīgā darba aktivitātes viņiem plānotas jūlija beigās un augusta sākumā tirzmaliešu saieta laikā. Bet Druvienas seniori plāno atjaunot koku aleju.

Protams, prieks, ka starp dažādu tautu brīvprātīgajiem jauniešiem satikām arī Ievu no Rīgas.

att

 

 

 

Projekts Nr.2015-1-IT02-KA204-015472 “Senior Plus” tiek īstenots laikā no 02.11.2015. līdz 02.11.2017. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Gunta Krevica, Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste