Projekti

No 15. līdz 19.augustam Erasmus+ projekta “Key skills – new opportunities for adults” (“Nozīmīgas iemaņas – jaunas iespējas pieaugušajiem”) dalībnieki tikās Gulbenē, lai iepazītos ar pieaugušo neformālās izglītības pieredzi Gulbenes novadā.

Viesi ciemojās Gulbenes novada sociālās aprūpes centros “Jaungulbenes Alejas” un “Siltais”, kur ar senjoriem bija iespēja uzspēlēt kādu galda spēli un piedalīties mūzikas terapijas darba grupā, kā arī praktiski iepazīt Gulbenes novada sociālo aprūpes centru ikdienu.

Tika apmeklēts arī Gulbenes novada bibliotēkas Mācību centrs, kur dalībnieki iepazinās ar centra piedāvātajām pieaugušo neformālās izglītības programmām, Gulbenes novada bibliotēkas abonētajām datu bāzēm, citiem tiešsaistes resursiem un to izmantošanas iespējām. Dalībnieki bija ļoti apmierināti un uzskatīja, ka šī pieredze ir izmantojama arī ārpus Gulbenes novada.

Lai izrādītu latviskās dzīvesziņas prasmju veidošanu caur latviskā kultūras mantojuma un amatniecības prasmju saglabāšanu, popularizēšanu un aktualizēšanu, nodrošinot radošu darbošanos, lietderīgu un jēgpilnu brīvā laika pavadīšanu, rosinot interesi par dzīvi laukos un lauku darbiem, viesojāmies arī Druvienas Latviskās dzīvesziņas centrā. Centrā dalībniekiem tika novadīta meistarklase, kā mājas apstākļos pagatavot sieru un pīrādziņus. Interese bija, pat tika palūgtas receptes.

Lejasciemietes daiļdārznieces Ingas Nagles pavadībā projekta dalībnieki guva dažas iemaņas floristikā, no dabas materiāliem tika pagatavoti dekori – paklājiņi. Lai izprastu ar ko cilvēki nodarbojas Lejasciema pagastā, apmeklējām arī jauniešu centru “Pulss” un Kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju centru.

Apmeklēts tika arī Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenes dzelzceļa stacijā, kas ir Latvijas kultūrvēsturiskā un industriālā mantojuma attīstības liecība. Ar iegādātajiem suvenīriem izbaudījām braucienu ar bānīti līdz Stāmerienes pieturai.

Projekta vizīte noslēdzās Stradu pagasta “Rubeņos”, iemācoties pagatavot ķermeņa skrubjus, vannas bumbas un ziepes.

erasmuslogoj_0.jpg