Projekti

28.janvārī Gulbenē kopā pulcējās projektā “Globālās izglītības sabiedrības veidošana” iesaistīto līderskolu – Lizuma, Lejasciema, Gulbenes 2.vidusskolas un Gulbenes novada valsts ģimnāzijas skolotāji un skolēni, lai izvērtētu trīs gados paveikto.

Par to, ka pasaules globalizācijas jautājumi strauji ienāk mūsu ikdienā, savās uzrunās iezīmēja Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājs Arnis Šķēls un projekta koordinatore Anita Birzniece. Savukārt Daiga Muktupāvela, Gulbenes novada domes Attīstības un projektu nodaļas projektu vadītāja, klātesošajiem deva iespēju atskatīties uz nepilnu trīju gadu garumā realizētajām aktivitātēm. Projekta ietvaros Gulbenes novadā organizētas apmācības, konferences, “Ideju laboratorijas” pedagogiem, vasaras nometnes skolēniem, eko-velo orientēšanās pasākumi, dabas koncertzāles, vietējo kopienu iniciatīvas, diskusijas „Kafija ar politiķiem”, „Saldējums ar lielajiem”, “Kēksi ar profesionāļiem”, sabiedrības forumi.

Tikšanās otrajā daļā skolēni moderatores Kristīnes Ļeoņtjevas vadībā darbojās starptautiskajā dzejas laboratorijā. Viņi iepazinās ar projektā iesaistīto skolu sagatavotajiem video par savas valsts izvēlētā klasiķa dzejas darbu. Partneri no Katalonijas (Spānija) skatīšanai bija atsūtījuši dzejnieka Joan Vinyoli darbu, no Velsas (Lielbritānija) – dzejnieka Dylan Thomas darbu, bet paši mājinieki – dziesmu ar Raiņa vārdiem “Saule, Pērkons, Daugava” (komponists Mārtiņš Brauns).

Šajā reizē pateicību par neatlaidīgu un cītīgu darbošanos un  iesaistīšanos projekta aktivitātēs saņēma Lizuma, Lejasciema, Gulbenes 2.vidusskolas un Gulbenes novada valsts ģimnāzijas pedagogu kolektīvi un skolēni.  

Projekts noslēgsies 2016.gada martā.

Projekta īstenotājs, vadošais partneris ir Neath Port Talbot pašvaldība Velsā, Lielbritānijā.

logo-global.png

 

Aktivitātes organizētas projektas „Globālās izglītības sabiedrības veidošana”, līguma Nr. DCI-NSAED/2012/287-929, ietvaros. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Jana Igaviņa,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste