Projekti

Ir iesācies starptautiskā projekta „Senior Plus” realizācijas otrais gads, kas līdzi sev nesīs vairākas aktivitātes gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

att

Studiju vizīšu ietvaros varēs ne tikai vērot senioru apmācību norisi Francijā un Portugālē, bet arī demonstrēt savas apmācību metodes, kad franču un portugāļu kolēģi viesosies Gulbenes novadā. Aprīlī Tirzā un Druvienā, bet martā Gulbenē uzsāksies senioru mācību programmas realizācija, kas sevī ietvers kursus par pašapziņas celšanu, iepriekš gūto kompetenču novērtēšanu, informācijas tehnoloģiju lietošanas prasmju paaugstināšanu, personiskā E-portfolio izveidošanu, kā arī praksi-brīvprātīgo darbu pavasara/vasaras periodā Gulbenes novadā vai kādā no partnervalstīm – Portugālē, Lielbritānijā, Francijā, Itālijā. Tāpat Gulbenes novada senioriem jūnijā un jūlijā būs jāiesaistās astoņu ārvalstu senioru uzņemšanā.

Pieaugušo apmācītājiem šī būs eksperimentēšanas fāze, jo apmācību programma tiks realizēta pēc projekta pirmajā realizācijas gadā izstrādātajiem materiāliem – metodiskajām vadlīnijām treneriem un brīvprātīgā darba organizēšanas vadlīnijām.

Projekta rezultāti tiks analizēti 2017.gada rudenī speciālā seminārā Gulbenē un starptautiskā konferencē Romā, kurā savā pieredzē būs jādalās arī senioriem no Gulbenes novada.

Projekta “Senior Plus” mērķis ir veidot atbalsta un mācību metodi kombinācijā ar mācību mobilitātēm, veicinot senioru (50+) pašvērtējumu, motivāciju, iniciatīvu un iekļaušanos darba tirgū, kā arī brīvprātīgā darba vadlīniju izstrādi un elektroniskas platformas par brīvprātīgā darba iespējām Eiropā izveidi.

Vadošais partneris ir organizācija CEMEA del Mezzogiorno (Itālija), bet sadarbības partneri - Gulbenes novada dome (Latvija); Pistes Solidaires (Francija); Associaçao Mais Cidadania (Portugāle); Community Action Dacorum (Lielbritānija); View from Here (Lielbritānija).

att

 

 

 

Projekts Nr.2015-1-IT02-KA204-015472 “Senior Plus” tiek īstenots laikā no 02.11.2015. līdz 02.11.2017. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste