Projekti
att

24.februārī Druvienā un Tirzā uz pirmo nodarbību pulcējās seniori, kuri ir gatavi stāties pretī izaicinājumiem, ko sniegs dalība starptautiskā projekta „Senior Plus” mācībās.

Mācību pirmajā daļā (40 stundu kursu laikā) seniori novērtēs un papildinās savas kompetences, piemēram, iegūs jaunas vai uzlabos esošās datorlietošanas prasmes, kā arī izveidos personisko E-portfolio. Savukārt otrajā daļā viņi veiks brīvprātīgo darbu-praksi, kuras laikā varēs izmantot šajās mācībās vai iepriekšējā pieredzē gūtās prasmes un zināšanas. Diviem senioriem no katras grupas būs iespēja doties trīs nedēļu brīvprātīgajā darbā-praksē uz Portugāli vai Lielbritāniju.

Piedalīties mācībās seniorus pamudināja iespēja lietderīgi pavadīt brīvo laiku un veikt pārmaiņas savā dzīvē. Vairāki dalībnieki norādīja, ka vēlme socializēties, apgūt jaunas lietas, komunicēt un satikties ar citiem cilvēkiem bija tie faktori, kuru dēļ viņi atrodas šeit.

„Pirmā diena gan Tirzā, gan Druvienā pagāja darbīgā un optimistiskā gaisotnē. Arī mēs, mācību vadītājas, jutāmies iedvesmotas no pozitīvisma lādiņa, ko guvām no šiem fantastiskajiem cilvēkiem,” savos iespaidos dalās Iveta Ziepniece, kura vada mācību grupu Tirzā.

Kopumā dalībai mācībās Tirzā, Druvienā un Gulbenē pieteicās vairāk nekā 70 seniori.

Plānots, ka nodarbības senioriem Gulbenē sāksies marta nogalē.

Šobrīd norit gatavošanās projekta partnervalstu – Francijas un Portugāles – pārstāvju uzņemšanai Gulbenes novadā, kuri šeit, studiju vizītes ietvaros, ieradīsies 21.martā un uzturēsies līdz 25.martam. Šajā laikā viņi tiks iepazīstināti ar projekta „Senior Plus” realizāciju Gulbenes novadā, gūs ieskatu un pieredzi, kā nodarbības senioriem tiek organizētas Tirzā, Druvienā un Gulbenē un iepazīsies ar pieaugušo izglītības konceptu Latvijā.

att

 

 

 

Projekts Nr.2015-1-IT02-KA204-015472 “Senior Plus” tiek īstenots laikā no 02.11.2015. līdz 02.11.2017. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste