Projekti

Šobrīd starptautiskā projekta „Senior Plus” ietvaros ir sācies aktivitāšu realizēšanas posms – Druvienas un Tirzas pagastā pilnā sparā rit senioru mācības, bet par tām atbildīgie studiju vizītēs gūst ieskatu programmas realizācijā partnerorganizācijās.

Marta vidū no pieredzes apmaiņas vizītes Lisabonā (Portugāle), kur atrodas projekta partnerorganizācijas „Associação Mais Cidadania” mītne, atgriezās Iveta Ziepniece - mācību vadītāja Tirzas pagasta senioru grupai un Arnis Šķēls – Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājs.

Šajā pieredzes apmaiņā kopā ar Latvijas pārstāvjiem bija mācību vadītājas no Lielbritānijas, Itālijas un, protams, arī uzņemošās puses darbinieki. Vizītes mērķis – iesaistīties un vērot, kā mācību programma senioriem tiek realizēta citās organizācijās.

„Tā kā visās partnerorganizācijās mācības pamatā notiek pēc vienas programmas, bija interesanti salīdzināt, kā darbu organizē partneri. Guvu idejas turpmākajam darbam ar senioru grupu šeit Latvijā. Jāpiebilst, ka senioru mācības ietver arī iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā gan savā valstī, gan ārzemēs. Diskutējām par organizatoriskiem jautājumiem, kas saistīti ar senioru uzņemšanu gan pie mums, gan pie viņiem. Lisabonā apmeklējām ēku un dzīvokli, kurā aprīlī tiks izmitināti brīvprātīgie, tajā skaitā arī divi seniori no Druvienas pagasta. Pozitīvu un emocionālu gandarījumu sagādāja kopīgās sarunas ar senioriem par tradīcijām un dzīves pieredzi, par ģimeni un tuviniekiem, par sapņiem, kuru piepildījumu vēl vēlētos piedzīvot. Sapratu, ka cilvēciskumam nav valodu un nāciju barjeras. Lisabonietis Hosē Manuels, kurš arī piedalās senioru mācībās un ir profesionāls fotogrāfs, visiem studiju vizītes dalībniekiem uzdāvināja skaistus fotouzņēmumus ar Lisabonas panorāmas skatiem,” iespaidos par piedzīvoto studiju vizītes laikā dalās Iveta Ziepniece, mācību vadītāja Tirzas pagasta senioru grupai.

20.martā mācības uzsāks senioru grupa Gulbenē. Šajā dienā studiju vizītē Gulbenes novadā ieradīsies arī projekta partnervalstu pārstāvji no Francijas un Portugāles, lai līdzdarbotos un iepazītos ar mācību programmas senioriem realizāciju pie mums.

Projekts Nr.2015-1-IT02-KA204-015472 “Senior Plus” tiek īstenots laikā no 02.11.2015. līdz 02.11.2017. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

att

 

 

 

Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

 1 / 5  

Foto autore: Eiropas brīvprātīgā Tjaša Knez no Slovēnijas.