Projekti

1 / 7  

 

Jaunas vēsmas Gulbenes novada senioru dzīvēs ir ienesusi dalība starptautiskā projekta „Senior Plus” aktivitātes. Vairāku nedēļu garumā ir novērtētas un papildinātas līdzšinējās kompetences, iegūtas jaunas vai uzlabotas esošās datorlietošanas prasmes, iepazīti jauni cilvēki un uzsākts darbs pie personiskā E-portfolio izstrādes. Paralēli šīm aktivitātēm ir sācies arī otrais lielais cēliens – brīvprātīgais darbs, kas tiek organizēts vietējā un starptautiskā mērogā.

„Mēs ar kolēģi Rūtu esam ļoti apmierinātas ar visu četru Gulbenes grupu dalībniekiem – fantastiski, aktīvi, enerģiski, runīgi ļaudis, kuri ir gatavi darboties! Pirmais mācību bloks ir paskrējis nemanot. Piedzīvotas gan nogurdinošas zinību nodarbības, gan aizraujošas, saistošas un saturiski vieglas nodarbības. Dalībnieki jau ir izveidojuši katrs savu E-portfolio, taču turpināsim tos regulāri papildināt, jo būs vēl jāveic brīvprātīgais darbs, kas noteikti ieviesīs pozitīvas korekcijas iegūto prasmju sarakstā,” par paveikto stāsta Sabīne, mācību vadītāja Gulbenes grupām.

Bet kas notiek Tirzas un Druvienas grupās?

„Tirzas grupa gatavojas svarīgajam notikumam - E-portfolio veidošanai. Iepriekšējās nodarbībās seniori palīdzēja cits citam novērtēt kompetences, izveidoja e-pasta adreses, mācījās tiem pievienot bildes un dokumentus. Mūsu nodarbībās valda lietišķa gaisotne un pozitīvisms,” stāsta Iveta, mācību vadītāja Tirzas grupai.

Teju divas nedēļas projekta partnervalstī Portugālē jau ir pavadījušas Druvienas pagasta mācību grupas dalībnieces Rita un Svetlana.

„Lidostā sagaidīja portugāļu organizācijas „Associação Mais Cidadania” brīvprātīgie, kuri nogādāja mūs līdz jaunajām mājām. Nākošajā dienā tikām iepazīstinātas ar šīs organizācijas darbību un mūsu darba vietu. Galvenais pienākums - sadalīt asociācijas sagādāto pārtiku vajadzīgos daudzumos, kas tālāk tiek aizgādāta uz dažādām sociālajām institūcijām. Darbs ir vienkāršs, bet sniedz gandarījumu par iespēju strādāt brīvprātīgo darbu kopā ar portugāļu draugiem. Parasti dienas otrajā pusē esam iesaistītas atpūtas aktivitātēs un dažādās ekskursijās pa Lisabonu. Cilvēki ir atvērti, draudzīgi. Savstarpēja komunikācija notiek angļu valodā,” pirmajos iespaidos un darba pienākumos dalās Rita un Svetlana.

Jau aprīļa beigās trīs nedēļu brīvprātīgajā darbā uz Lielbritāniju dosies divi seniori no Tirzas, bet uz Franciju – divi seniori no Gulbenes. Savukārt jūnijā uz Franciju un Itāliju dosies seši Gulbenes seniori.

Tikmēr pārējie projekta dalībnieki veiks brīvprātīgo darbu tepat uz vietas, kā arī iesaistīsies brīvprātīgo senioru uzņemšanā no projekta partnervalstīm Gulbenes novadā.

att

 

 

 

Projekts Nr.2015-1-IT02-KA204-015472 “Senior Plus” tiek īstenots laikā no 02.11.2015. līdz 02.11.2017. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

 

Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste