Projekti
3karta.jpg

Esi strādājošais, pašnodarbinātais un vecumā 25+? Ja Tava atbilde ir apstiprinoša, tad mēs Tev piedāvājam iespēju profesionāli pilnveidoties kādā no 11 tautsaimniecības nozarēm. No Tevis gaidām pieteikumu līdz 2018.gada 17.septembrim. Mācību izmaksas 90% apmērā segs ES fondi un valsts, bet 10% ir Tavs līdzmaksājums, kuru var segt arī darba devējs. Savukārt mācības bez maksas ir strādājošajiem ar maznodrošinātās vai trūcīgās personas statusu. Pieteikties var arī jaunie vecāki, kuri atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības.

Iespēja izvēlēties un apgūt starp vairāk nekā 100 dažādām prasmēm 11 nozarēs

Kopumā šajā pieteikšanās kārtā iedzīvotāji var izvēlēties apgūt ap 100 dažādas prasmes un kvalifikācijas, ko izglītības iestādes piedāvā mācīties vairāk nekā 400 dažāda garuma un satura izglītības programmās. Visvairāk mācību iespēju šajā kārtā ir elektronisko un optisko iekārtu ražošanas un IKT nozarē, metālapstrādē, mašīnbūvē un mašīnzinībās, kā arī transporta un loģistikas nozarē.

Piedāvāto mācību nozaru klāstā ir arī ēdināšanas pakalpojumi un tūrisms, kokrūpniecība, enerģētika, būvniecība, tekstilizstrādājumu, apģērbu, ādas un ādas izstrādājumu ražošana, drukas un mediju tehnoloģijas, ķīmiskā rūpniecība, pārtikas rūpniecība un lauksaimniecība.

Ja uz vienu vietu būs vairāki pieteikumi, īpašas priekšrocības uzņemšanā būs strādājošajiem vecumā no 45 gadiem, kuri strādā konkrētās Profesiju klasifikatora pamatgrupu profesijās, personām vecumā no 50 gadiem, kuras Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) projektā “Atbalsts ilgākam darba mūžam” saņēmuši rekomendāciju mācībām, kā arī bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu.

Mācīties var vienu reizi

Tā kā projekta laikā jaunu profesiju vai zināšanas strādājošie var apgūt tikai vienu reizi, NVA 28 filiālēs ir iespēja saņemt karjeras konsultāciju, savukārt 81 projekta sadarbības pašvaldībā ir pieejami pieaugušo izglītības koordinatori, kuri var sniegt informatīvu atbalstu.

Pieteikšanās notiek izglītības iestādēs, iesniedzot mācību pieteikumu klātienē vai elektroniski, nosūtot to e-pastā. Plašāku informāciju par mācību programmām, izglītības iestādēm, pieteikšanās kārtību un citiem praktiskiem jautājumiem iespējams atrast vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.

Šī jau ir trešā pieteikšanās ES fondu mācībām pieaugušajiem. Kopš pirmās pieteikšanās kārtas izsludināšanas 2017.gada rudenī šajā projektā iesaistījušies jau vairāk nekā 8000 strādājošo.

Piedāvājums tuvējos mācību centros:

Kontaktpersona Gulbenes novada pašvaldībā: Anita Birzniece, e-pasts: anita.birzniece@gulbene.lv;, t.+371 64497725, m.t.+371 26698096.

ES fondu pieaugušo izglītības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” mērķis ir pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci, lai novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam un veicinātu gan strādājošo konkurētspēju, gan darba produktivitātes pieaugumu. Projektu finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts. Līdz 2022. gada 31. decembrim tajā tiks ieguldīti vairāk nekā 25 miljoni eiro.

log-esf.jpg