Sabiedrības aktivitātes
att

Šogad Lielā Talka norisināsies sestdien, 30. aprīlī, no plkst. 9:00 – 15:00 vienlaicīgi visā Latvijā! Gulbenes novada pašvaldība aicina ikvienu pievienoties pašvaldības organizētajā talkā, kas norisināsies Spārītes parkā. Talkas sākums plkst. 9 00 adresē “Ozolu iela 12”- laukumā. Talkas laikā lasīsim atkritumus, vāksim zarus un nokritušos kokus, atjaunosim soliņu un atkritumu tvertnes. Dodoties talkot, noteikti ņem līdzi darba cimdus, savus ģimenes locekļus, draugus, radus, darba kolēģus, kaimiņus un pats svarīgākais – darba prieku! Talkas nobeigumā būs kopīga “Spēka zupas” baudīšana.

KUR TALKOT?
Vari sakopt savu privātīpašumu vai tuvāko talkošanas vietu noskaidro mājas lapā www.talkas.lv ! Tur Tu vari reģistrēt savu talkas vietu un apskatīt visas oficiāli reģistrētās talku vietas. Izvēlies tuvāko vai interesantāko talku un 30. aprīlī pievienojies tai! Katrā reģistrētajā talkas vietā ir sava Atbildīgā persona. Piefiksē viņa tālruņa numuru, lai nepieciešamības gadījumā vari sazināties

KĀ TALKOT?
SOLO TALKA (arī DUO un Ģimenes)
Saglabājot iepriekšējos gados iepazīto SOLO talkas formātu, arī šogad talkotājiem ir iespējams individuāli vai ģimenes lokā veikt sakopšanas darbus. Plānojot SOLO talku, jāņem vērā, ka tā ir jāveic publiskā, nevis privātā teritorijā. Plānojot savu SOLO talku, to nav nepieciešams saskaņot ar novada talkas koordinatoru, taču vēlams savu talkas vietu atzīmēt talkas mājaslapas sadaļā SOLO talkas karte 22: https://talkas.lv/liela-talka/solo-talkas/ .

KUR SAŅEMT ATKRITUMU MAISUS?
Lielās Talkas atkritumu maisus talcinieki varēs saņemt bez maksas pagastu pārvaldēs un pilsētā – Ābeļu ielā 2- iekšpagalmā, iepriekš sazinoties ar Daci Kuršu t.nr. +371 26173113 vai pagasta pārvaldes vadītāju. Talkas laikā atkritumu vākšana notiek tikai izsniegtajos maisos. Sadarbībā ar „Rimi Latvia” SOLO talkotājiem savu talkas maisu būs iespējams saņemt lielākajos „Rimi” veikalos no 23. līdz 30. aprīlim (ieskaitot). Lai iegūtu savu īpašo talkas maisu „Rimi” veikalos, jāveic pirkums par jebkuru summu – viens čeks līdzvērtīgs vienam maisam.

KUR ATSTĀT PIEPILDĪTOS MAISUS?
Pagastos par pilnajiem maisi, kas savākti talkojot reģistrētās publiskās teritorijās sazināties ar pagasta pārvaldi: https://www.gulbene.lv/lv/ppr 

Savus piepildītos maisus atstāj TIKAI reģistrētajā talkas vietā un par to atrašanās vietu
informē talkas Atbildīgo – Daci Kuršu – t.nr. +371 26173113. Talkas, kuras notiek uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību, un kurās atkritumus, ja tādi ir radušies, aizved paši rīkotāji.
Lielajā Talkā aicinām ne tikai vākt atkritumus, bet darīt arī citus labus darbus – stādīt kokus, radīt brīnišķīgas puķu dobes, labiekārtot māju pagalmus, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot žogus, soliņus, tiltiņus… Dzīvosim skaisti! Lai prieks Tev pašam un pārējiem! Latvijai BŪT zaļai!
Plašāku informāciju par Lielo Talku atradīsiet https://talkas.lv/