Projekti

9.maijā tikšanās laikā starp Gulbenes novada pašvaldības vadību un pilnsabiedrības “RERE MEISTARI 1” pārstāvjiem tika parakstīts 1 476 381,22 eiro vērts līgums par Stāmerienas pils jumta un fasādes atjaunošanu un restaurāciju, kā arī pārrunāti jautājumi par darbu organizāciju projekta realizācijas laikā. Plānots, ka būvdarbi sāksies šā gada jūnijā un ilgs līdz 2019.gada beigām. Šajā laikā pils apmeklētājiem būs slēgta, savukārt tūrisma informācijas centrs tiks pārcelts uz Stāmerienas tautas namu.

Stāmerienas pils ārējā veidola atjaunošana notiks projekta “Gaismas ceļš caur gadsimtiem” (Nr.5.5.1.0/17/I/001) ietvaros, kura īstenotājs ir Alūksnes novada pašvaldība, bet partneri – Gulbenes novada pašvaldība, Cesvaines novada dome un Smiltenes evaņģēliski luteriskā draudze.

Vēl šī paša projekta laikā pilī tiks izveidota ekspozīcija par tās vēsturi un Volfu dzimtu.

Būvdarbiem un ekspozīcijas izveidošanai kopumā ieplānoti aptuveni 1,5 miljoni eiro, no kuriem 350 000 eiro būs Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, savukārt 15 441,18 eiro – valsts budžeta finansējums. Pārējās izmaksas tiks segtas no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Būvuzraudzību būvdarbiem Stāmerienā veiks SIA “Warss+” par 15 638,04 eiro.

Plašāka informācija par projekta aktivitātēm šeit.

log-esf.jpg

Gunta Kalmane,
Gulbenes novada domes vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste