Projekti

 

Bijusī Jaungulbenes Profesionālās vidusskolas ēka jau divus mēnešus ir pārvērtību procesā, kuru rezultātā taps sociālās aprūpes centrs „Jaungulbenes alejas” ar 99 gultasvietām.

„Šobrīd ir veikti visi nepieciešamie demontāžas darbi un uzstādīts apkures konteiners, ko pašvaldība bija iegādājusies jau iepriekš. Iekštelpās notiek grīdu betonēšana, starpsienu izbūve, apmetuma darbi, komunikāciju ierīkošana, apkures sistēmas pārbūve, ventilācijas sistēmas ar gaisa rekuperāciju uzstādīšana. Būvdarbi notiek visos trīs ēkas stāvos un pagrabā. Vēl priekšā ir ēkas ārsienu siltināšana, pagraba pārsegumu un grīdu siltināšana, cokola siltināšana, jumta siltināšana, saules kolektoru uzstādīšana karstā ūdens sagatavošanai un energoefektīva apgaismojuma ierīkošana. Starp citu, šī būs otrā pašvaldības ēka, kura būs aprīkota ar saules kolektoriem. Uz Gulbenes 3.pirmsskolas izglītības iestādes „Auseklītis” jumta uzstādītie kolektori veiksmīgi kalpo jau pāris gadus,” stāsta Gulbenes novada domes Attīstības un projektu nodaļas vadītājs Jānis Barinskis.

Kopumā ēka piedzīvos būtiskas pārmaiņas. 2.stāvā, vietā, kur reiz bija aktu zāle, tiks izbūvētas trīs istabas, atpūtas, procedūru, fizioterapeita telpas un centra vadītājas kabinets. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi un mērķa grupas vajadzības, šajā sociālās aprūpes centrā būs vairāk vienvietīgas istabas. Katrā ēkas stāvā tiks ierīkoti sanitārie mezgli. Pagrabstāvā ir ieplānots virtuves bloks un telpas darbiniekiem (māsu istaba, veļas telpa, ģērbtuves). Ēkā ierīkos arī liftu – no pagrabstāva līdz 3.stāvam. Sporta zālē projekta ietvaros nomainīs radiatorus un ierīkos atsevišķu evakuācijas ceļu, bet citādi tā paliks neskarta. Lai nodrošinātu vides pieejamību, tiks nomainītas ēkas ieejas ārdurvis un izbūvēts panduss.

Izpildot ugunsdrošības prasības, sociālā aprūpes centra teritorijā ierīkos dīķi. Protams, tiks sakārtota arī apkārtne, veicot labiekārtošanas un bruģēšanas darbus.

Līgums par bijušās Jaungulbenes Profesionālās vidusskolas pārbūvi par sociālās aprūpes centru ar būvuzņēmumu SIA „SANART” tika parakstīts 2017.gada 6.decembrī, bet būvdarbus firma uzsāka 2018.gada janvārī. Kopš šī brīža sākās 365 dienu termiņš, kura laikā viss ir jāpabeidz.

Projekta „Sociālās aprūpes centra "Jaungulbenes alejas" energoefektivitātes paaugstināšana” (Nr. 4.2.2.0/17/I/093) kopējās izmaksas ir 2 446 934,41 eiro, no tām attiecināmās izmaksas ir 1 050 640,01 eiro (847 000 eiro Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 50 910 eiro valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 152 730,01 eiro pašvaldības finansējums) un neattiecināmās izmaksas  - 1 396 294,40 eiro (pašvaldības finansējums).

log-esf.jpg

Gunta Kalmane,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste