Projekti

 Strauji tuvojas noslēgumam būvdarbi topošajā sociālās aprūpes centrā „Jaungulbenes Alejas" kurā varēs izmitināt 99 klientus. Kā oficiāla iestāde ar nosaukumu “Gulbenes novada sociālās aprūpes centrs “Jaungulbenes Alejas””, aprūpes centrs darbu sāks 1.novembrī. Tā tika nolemts 27.oktobra Gulbenes novada domes sēdē. Vēl līdz 9.oktobrim Gulbenes novada pašvaldība aicina pieteikties pretendentus šīs iestādes vadītāja amatam. Informācija par vakanci lasāma šeit.

„Finiša taisnē ir iekštelpu apdares darbi, tiek testēta ventilācijas sistēma un darbojas apkures sistēma. Domājams, ka būvdarbus pilnībā pabeigs novembrī. Projekta realizācijas laikā atklājās būtiska problēma, ko mums izdevās novērst. Proti, veicot pagraba grīdas izbūvi un cokola siltināšanu, atklājām, ka ēkas apakšā vai blakus tai atrodas avots, kas rada nevēlamu mitrumu telpās. Lai to samazinātu, nācās likt drenāžas sistēmu, izmantot hidroizolāciju un ieklāt flīzes. Diemžēl projektēšanas gaitā to konstatēt nebija iespējams. Protams, ka šie darbi prasīja papildus gan laika, gan finanšu resursus. Precīza summa vēl tiek aprēķināta, taču jau tagad zināms, ka tas varētu būt robežās no 30 līdz 40 tūkstošiem eiro,” stāsta Jānis Barinskis, Gulbenes novada pašvaldības Attīstības un projektu nodaļas vadītājs.

Arī paša centra iekārtošanā būs jāiegulda liels darbs un jādomā par aprīkojumu. Šajā jautājumā Gulbenes novada pašvaldībai palīdz labdarības organizācija „AIMA” no Francijas.

„Ar šo organizāciju esam sadarbojušies jau iepriekš. Viņu sarūpētās mēbeles un medicīniskais aprīkojums ir atrodams vairākās mūsu novada sociālās aprūpes institūcijās. Tiesa, tas ir lietots, tomēr labā stāvoklī. Septembrī saņēmām jaunu ziedojumu, kurā ietilpa ļoti labas kvalitātes drēbju skapji, dažādi krēsli, galdi, nakts skapīši, gultas, biroja mēbeles, kas iepriekš kalpoja luksusa pansionātā. Mēs no pašvaldības puses apmaksājām tikai kravas transporta izdevumus 3300 eiro apmērā. Sūtījums bija apjomīgs, tomēr ar to nepietiks, lai aprīkotu visas sociālās aprūpes centrā esošās telpas, tāpēc turpinām sarunas par sadarbību ar labdariem no Francijas un citām Eiropas valstīm. Mēs esam pateicīgi viņiem par šo palīdzību! Jauns aprīkojums maksātu vairākus tūkstošus,” informē Jānis Antaņevičs, Gulbenes novada sociālā dienesta vadītājs.

Lai gan oficiāli iestāde darbu sāks 1.novembrī, tomēr tas nenozīmē, ka ar šo datumu tā uzņems klientus. Līdz tam vēl ir jāpabeidz iesāktie būvdarbi, jāaprīko telpas, jāizstrādā iestādes nolikums, jānokomplektē darbinieku sastāvs un jāveic citas darbības. Pirmos klientus varētu uzņemt 2019.gada pavasarī.

Būvdarbi šajā objektā tika uzsākti šā gada janvārī un tie norisinās projekta „Sociālās aprūpes centra "Jaungulbenes alejas" energoefektivitātes paaugstināšana” ietvaros.

log-esf.jpg

Gunta Kalmane,
Gulbenes novada pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste