Projekti

Lai attīstītu ilgtermiņa brīvprātīgo darbu vietējā kopienā, Gulbenes novada pašvaldība aicina pieteikties interesentus vecumā 50+ un organizācijas bezmaksas nodarbībām, kuru laikā neformāli mācīsimies to, kas ir brīvprātīgais darbs, kādus ieguvumus tas sniedz, kā savā organizācijā uzņemt ilgtermiņa brīvprātīgo senioru, kā arī darbosimies praktiski Gulbenes novada iestādēs un organizācijās.

sa_macibas_2019.jpg

Mācības dalībniekiem vecumā 50+ tiks organizētas sešu nodarbību ciklā (kopā 12 stundas). Četras nodarbības būs kopā ar mācību vadītāju un pārējiem dalībniekiem, savukārt divas nodarbības būs kopā ar vietējām iestādēm un organizācijām, kas vēlētos uzņemt brīvprātīgos. Pēc šīm nodarbībām dalībniekiem būs jāveic brīvprātīgais darbs (vismaz 8 stundas) atbilstoši savām interesēm vai vadoties pēc organizāciju un brīvprātīgā darba piedāvājuma.

Iestādēm un organizācijām mācības notiks četru nodarbību ciklā (kopā 8 stundas). Divas no šīm nodarbībām notiks kopā ar senioriem (50+).

Nodarbības tiks organizētas bibliotēkās Gulbenē, Lizumā un Lejasciemā.

23.janvārī plkst. 12.00 Gulbenes novada bibliotēkas konferenču zālē notiks informatīva tikšanās Gulbenes grupas dalībniekiem par mācību ideju, norises kārtību, ilgumu. Pieteikšanās līdz 21. janvārim, zvanot 26198916 (Liene) vai 22023043 (Rūta). Pirmā nodarbība plānota 4.februārī. Jāpiebilst, ka Gulbenes grupas dalībniekiem jūnijā būs jāiesaistās četru ārvalstu brīvprātīgo senioru uzņemšanā.

Savukārt organizācijām un iestādēm pirmā nodarbība Gulbenē notiks 8.februārī. Pieteikšanās līdz 6. februārim elektroniski: https://ej.uz/1hy4

Lizumā un Lejasciemā interesentiem 50+ pirmā nodarbība notiks 18.februārī. Pieteikšanās līdz 16.februārim – Lejasciema grupai, zvanot 26198916 (Liene), Lizuma grupai, zvanot 22023043 (Rūta). 25.janvārī plkst.12.00 Lizuma pagasta bibliotēkā un Lejasciema pagasta bibliotēkā notiks informatīva tikšanās šo grupu dalībniekiem par mācību ideju, norises kārtību, ilgumu.

Lejasciema un Lizuma organizācijām un iestādēm pirmā nodarbība notiks 22.februārī. Pieteikšanās līdz 20.februārim – Lejasciema grupai, zvanot 26198916 (Liene), Lizuma grupai, zvanot 22023043 (Rūta).

Vietu skaits visās grupās ir ierobežots!

Piedaloties projekta „Local and International Active Seniors” aktivitātēs, Jūs piekrītat foto/video uzņemšanai un to izmantošanai publicitātes nolūkam.

Aktivitātes notiek starptautiska projekta „Local and International Active Seniors” (Aktīvs seniors) Nr. 2017-1-UK01-KA204-036596 ietvaros. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

seniors_active_web.jpg

 

co-fund_erasmus-1.jpg

 

 

Gunta Kalmane,
Gulbenes novada pašvaldības
vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste