Projekti

Gulbenes novada seniori vecumā 50+ un organizācijas ir pavērušas durvis uz brīvprātīgā darba pasauli, kas sniedz gandarījumu, neaizmirstamas emocijas, jaunu vai esošo prasmju pilnveidošanu, jaunus draugus, iespaidus, piedzīvojumus un vēl neizmērojami daudz citas labas lietas un sajūtas.

Lai palīdzētu izprast brīvprātīgā darba būtību un ieguvumus, kā arī iedrošinātu seniorus un organizācijas iesaistīties tajā ilgtermiņā, februārī uzsākām neformālas, praktiskas nodarbības, organizējot mācību grupas Gulbenē, Lejasciemā un Lizumā.

Tā kā Gulbenes grupu dalībnieki mācības uzsāka jau mēneša sākumā, tad vaicājām viņu trenerei Lienei Baranovskai, kā līdz šim ir veicies.

„Ar Gulbenes senioriem ir ļoti viegli strādāt, jo viņi ir atvērti visam jaunajam, ar prieku iesaistās aktivitātēs, izsaka savu viedokli, diskutē. Ļoti daudz smejamies un pozitīvi uzlādējamies cits no cita. Arī darbu ar organizācijām iesākām veiksmīgi. Ikviena organizācija ir atsaucīga un uz sadarbību vērsta. Pirmajā nodarbībā iepazināmies tuvāk, un kļuva skaidrs, ka ilgtermiņa brīvprātīgais darba Gulbenē ir ļoti iespējams,” stāsta Liene.

Savukārt mācību dalībniece Anita Aumeistere atzīst, ka nodarbību process ir saistošs un interesants. Tā ir iespēja komunicēt ar citiem, dalīties pieredzē, iepazīt citu vidi, kultūru, mācīties arī jaunas valodas, jo nodarbības tiek organizētas starptautiska projekta ietvaros, kas dod iespēju satikt cilvēkus no citām valstīm. Saskare ar brīvprātīgo darbu Anitai ir bijusi arī iepriekš. Iespaids ir bijis pozitīvs, tāpēc nolēmusi turpināt, jo brīvprātīgais darbs liek citādāk paraudzīties uz pasauli un sniedz pozitīvus iespaidus.

Pirms aptuveni septiņiem astoņiem gadiem brīvprātīgais darbs vairāk asociējās ar jauniem cilvēkiem, bet tagad Gulbenes novada pusē pēdējos gados arī seniori ir iesaistījušies šajā kustībā.

Aktivitātes notiek starptautiska projekta „Local and International Active Seniors” (Aktīvs seniors) Nr. 2017-1-UK01-KA204-036596 ietvaros. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

seniors_active_web.jpg

 

co-fund_erasmus-1.jpg

 

 

Gunta Kalmane,
Gulbenes novada pašvaldības
vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste