Projekti

24.maija pēcpusdienā projekta “Local and International Active Seniors” (Aktīvs seniors) Gulbenes grupas seniori devās uz Lizumu, lai iepazītos ar Lizuma senioriem un kopīgi veiktu brīvprātīgo darbu. Darbošanās notika Apsīšu Jēkaba dzimtajās mājās “Kalaņģi,” kur mājas saimniece bija sagatavojusi dažādus darbus – zāles pļaušanu, puķu stādīšanu un ravēšanu, malkas krāmēšanu, plātsmaizes cepšanu, apkārtnes sakopšanu. Divu stundu garumā plānotie darbi bija padarīti un visi sasēdās pie lielā saimes galda. Tad sākās kārtīgs sarunu laiks, jo katrs dalījās savā pieredzē par brīvprātīgo darbu un ikdienas dzīvi. Bija ļoti saistoši uzklausīt Lizuma grupas seniores, kas maija sākumā devās divu nedēļu brīvprātīgajā darbā uz Portugāli. Interesanti iespaidi un pieredze ārzemēs, kas ir iedvesmojusi abas seniores darboties tepat, Latvijā.

seniori.jpg

Bija patiešām jauki visiem redzēties un būt kopā, jo ikdienā, dzīvojot dažādos novada nostūros, nav iespēja satikties un aprunāties, tāpēc šī bija lieliska pēcpusdiena. Seniori atzina, ka labprāt satiktos vēlreiz un kopīgi padarītu kādus labos darbus!

seniori1.jpg

 

20.maijā no Anglijas atgriezās Gulbenes grupas seniores – Anita un Kaija, kas divas nedēļas pavadīja Anglijā, iepazīstoties ar brīvprātīgo darbu tur. Abas atzīst, ka tā bijusi brīnišķīga pieredze, jo bija iespēja darīt daudz un dažādus darbus – strādāt kapos, iepazīties ar papīrfabriku, strādāt ar bērniem, labiekārtot apkārtējo vidi.

seniori2.jpg

Brīvprātīgais darbs senioru vidū ir ļoti aktuāls, jo viņiem ir iespēja būt noderīgiem, dalīties ar savām zināšanām un prasmēm kā arī lietderīgi pavadīt brīvo laiku.

seniori3.jpg

 

Aktivitātes notiek starptautiska projekta „Local and International Active Seniors” (Aktīvs seniors) Nr. 2017-1-UK01-KA204-036596 ietvaros. Projekts tiek finansēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Eiropas Savienībai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

seniors_active_web.jpg

 

co-fund_erasmus-1.jpg

 

 

Rūta Bokta