Projekti
bezmaksas veselību veicinošas aktivitātes

Gulbenes novada pašvaldība ir saņēmusi papildus finansējumu projekta „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Gulbenes novadā” turpināšanai, kas nozīmē to, ka jau no šī gada rudens tiks atsāktas veselības veicināšanas aktivitātes. Iedzīvotājiem atkal būs iespēja piedalīties bezmaksas izglītojošās nodarbībās fizioterapeita vadībā, interaktīvās nodarbībās pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem par veselīgu uzturu, kā arī peldēšanas nodarbībās senioriem, personām ar invaliditāti un bērniem no 1. līdz 5. klasei.

Gulbenes novada pašvaldība jau kopš 2017. gada kopā ar sadarbības partneriem – Gulbenes novada sociālo dienestu, Gulbenes novada invalīdu biedrību un Gulbenes novada pensionāru biedrību „Atspulgs 5” – īsteno šo projektu, kura mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Gulbenes novada iedzīvotajiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotajiem.

Projekta galvenajās aktivitātēs ietilpst bezmaksas informatīvas akcijas, semināri, interaktīvas nodarbības par slimību profilakses jautājumiem un veselības veicināšanas tēmām, meistarklases par veselīga ēdiena pagatavošanu, tautas sporta nodarbības, fizisko aktivitāšu veicināšanas pasākumi visai sabiedrībai, peldēšanas nodarbības bērniem, senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti, fizioterapeita nodarbības sociālas aprūpes centros un veco ļaužu mājā, paškontroles ierīču iegāde – asinsspiediena mērītāji, daudzfunkcionāli svari-ķermeņa muskulatūras mērītāji, soļu skaitītāji/pulsometri, inventāra iegāde – bumbas, paklājiņi, nūjas, slēpes, bērnu ritenīši.

ieguldījums tavā nākotnē

Līva Patrīcija Leišavniece