Projekti
t_planetarijs_1.jpg

Marta nogalē Gulbenes vidusskolas un Gulbenes 2.vidusskolas audzēkņiem pirmo reizi bija iespēja iepazīties ar pārvietojamo planetāriju - sfērisku kino 3D formātā ar izglītojošu un interesantu programmu 1.-6.klašu skolēniem.

t_planetarijs_6.jpg

Skolēni, guļot uz matračiem teltī, varēja virtuāli iepazīt zvaigžņotās debesis un zvaigznājus, krāsainos korāļu rifus, paraudzīties uz mūsu planētu no mēness un izpētīt cilvēka ķermeņa uzbūvi no iekšpuses, kā arī pēc savas izvēles noskatīties vairākas filmas.

Planetārija menedžeres sagatavotā prezentācija skolēniem ļāva iepazīt astronoma, biologa un kosmonauta profesijas.

„Man ļoti patika prezentācija par karjeras nozīmi mūsu dzīvē. Uzzināju ar ko atšķiras astronauts no kosmonauta. Planetārijs ir lielisks veids kā parādīt sarežģītas lietas vienkārši un saprotami,” savos iespaidos dalās Keita Birzniece no 6.b klases.

t_planetarijs_8.jpg

Savukārt Dārta Putne no 6.c klases atzīst, ka pasākuma laikā uzzinājusi daudz jauna par astronomijas nozari. Visvairāk viņai paticis ar planetārija starpniecību pārvietoties pa cilvēka ķermeni.

Pasākums organizēts projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, nr. 8.3.5.0./16/I/001.

Projekta (Nr. 8.3.5.0./16/I/001) kopējais attiecināmais finansējums ir 21 645 410 eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums 18 398 598 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 3 246 812 eiro. Projekts tiks īstenots līdz 2020.gada 31.decembrim.

Valsts izglītības attīstības aģentūra projektu īsteno Eiropas Savienības fondu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.3.5. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām, profesionālās izglītības kompetenču centriem un Valsts izglītības satura centru.

log-esf.jpg

 

Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste