Projekti

Lai arī ir augusts un vasara tuvojas beigām, tomēr bērni aizvien turpina piedalīties dažādās aktivitātēs. Šeit pat pie mums, Gulbenes novada jauniešu centrā “Bāzē”, ir aizvadītas jau trešās piedzīvojumiem bagātās un interesantās karjeras vasaras dienas “Kamēr augu, tikmēr domāju”, kas ikreiz pulcē krietnu pulku zinātkāru un aktīvu bērnu un jauniešu. Karjeras vasaras dienas norisinājās no 8. līdz 11.augustam.

Mērķis bija iepazīstināt bērnus ar dažādām profesijām un radīt sapņus par to, kas viņi varētu būt nākotnē. Karjeras vasaras dienu dalībniekiem bija iespēja sadraudzēties ar citiem novada jauniešiem, aktīvi pavadīt laiku, iemēģināt roku karameļu gatavošanā, izzināt burvju mākslinieka profesijas ikdienu, pašiem veidot smilšu kino, kā arī parādīt savus talantus ar profesijām saistītajā popielā.

Pirmajā dienā kautrību pārvarēt palīdzēja iepazīšanās spēles un radošās darbnīcas brīvprātīgo palīgu vadībā. Bērni kopīgi radīja lielo karjeras vasaras dienu ozolu, kura galotnē katrs atstāja savas plaukstas nospiedumu, kā arī izmēģināja kartupeļu zīmogu māks u, ko apgūt palīdzēja turku jaunietis Ali.

Trešdien devāmies uz Madonu, kur apmeklējām karameļu darbnīcu, iepazīstot saldumu ražotāja profesiju. Noskatījušies filmiņas par konfekšu tapšanu un uzzinājuši daudz jaunas un ļoti interesantas informācijas, bērni varēja ķerties klāt paši savu karameļu gatavošanai. Katram bija iespēja izveidot savas unikālās konfektes, veidojot tās savās mīļākajās formās. Citam tā bija sirsniņa, citam zvaigznīte, bet beigu beigās visiem sanāca ļoti skaistas. Pabijām arī Madonas JIC “Kubs”, kur aplūkojām brīvā laika iespējas, neformālās izglītības nodarbības.

Ceturtdien pie mums “Bāzē” viesojās burvju mākslinieki, kuri apbūra dalībniekus ar neticamajiem un fantastiskajiem paraugdemonstrējumiem. Lai arī lielākie bērni centās atkost iluzionistu trikus, viesi tomēr bija pārāki un pārsteidza tos ar vēl neredzētiem brīnumiem. Viņi pastāstīja, kā radusies burvju mākslinieka profesija. Sākotnēji tie ir bijuši galma āksti.

Karjeras vasaras dienu noslēgumā bērni metās trakulīgās dejās un piedalījās radošajās aktivitātēs. Ar lielu entuziasmu tika uzklausīta profesija - smilšu mākslinieks, jo tas, kā atzina paši bērni, bija kaut kas neredzēts. Radošais process ar pašu līdzdarbību notika smilšu kino un smilšu aplikāciju veidošanā. Pēcpusdienā sekoja pasākuma gaidītākais notikums - popiela. Dalībniekiem dejā bija jāattēlo kāda profesija un skatītājiem tā bija jāuzmin. Visi priekšnesumi bija pārdomāti un burvīgi.

Beigās visi priecīgi devās mājās, jo ieguva jaunus draugus un pozitīvas emocijas. Paldies visiem bērniem par aktīvo darbošanos un brīvprātīgajiem palīgiem par iesaistīšanos un palīdzību karjeras vasaras dienu organizēšanā!

log-esf.jpg

Aktivitātes tiek organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, nr. 8.3.5.0./16/I/001.

Alvīne Ivanova