Projekti

Lai palīdzētu Gulbenes novada skolu vecāko klašu jauniešiem izzināt dažādas iespējas turpmākās izglītības ceļam gan augstākās, gan vidējās, gan vidējās profesionālās izglītības līmenī un jaunāko klašu skolēniem interaktīvā veidā iepazīt profesiju pasauli, 29.martā no plkst.10.00 Gulbenes kultūras centrā notiks Gulbenes novada Karjeras diena.

Skolu interaktīvajos-informatīvajos stendos katram jaunietim tiks piedāvāta iespēja gūt informāciju un radīt savu karjeras portfolio, rakstiski atbildot uz jautājumiem, ko mācību iestādes būs sagatavojušas. Jau šobrīd zināms, ka skolu “tirdziņā” piedalīsies Valmieras tehnikuma, Valmieras tehnikuma Rankas teritoriālās struktūrvienības, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Stradiņa universitāte, Rēzeknes Valsts robežsardzes koledžas, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, Gulbenes 2. vidusskolas, Lejasciema vidusskolas, Lizuma vidusskolas pārstāvji. Izglītības iestāžu saraksts vēl tiek papildināts, un pasākumā tiks piedāvāti ne mazāk kā 15 mācību iestāžu interaktīvie stendi. Zināms, ka būs arī Gulbenes novada jauniešu centru piedāvājums neformālās izglītības un Eiropas Brīvprātīgā darba jomā.

Savukārt 4.-6.klašu skolēniem organizēsim komandu darbošanos 15 radošās un interaktīvās darbnīcās, izzinot profesijas un kopā radot savai komandai „karjeras picu”. Bērniem būs iespēja iepazīt mediķa, režisora, programmētāja, galdnieka, tērpu dizainera, sporta trenera, policista, vetārsta un citas profesijas, praktiski un aktīvi darbojoties, iedzīvojoties šīs profesijas pasaulē un apzinot tās plusus un mīnusus.

Pasākuma noslēgumā paredzēti mazi un lieli iepriecinājumi. Viens no tiem –iepazīšanās un sarunas ar Ogres jauniešu grupu “Santehniķi”, kuri muzicē uz reālām santehnikas caurulēm.

                 

                Vecāki, pedagogi, jaunieši! Aiciniet savus jauniešus, bērnus, skolēnus, draugus rast sevī motivāciju atnākt, atbraukt, piedalīties, vaicāt, taujāt, izzināt, uzzināt, baudīt, piedzīvot un izdzīvot. Kas zina – varbūt tieši šeit kādu gaida viņa liktenīgais un īstais karjeras pagrieziens vai sava ceļa virziena sākums vai turpinājums.

Pieteikšanās: jolanta.zirne@gulbene.lv; līdz 2018.gada 19.martam.

Plānotā pasākuma norise:

plkst.10.00-12.00 aktivitātes Gulbenes novada lauku skolu 7.- 12. klašu, Gulbenes vakara (maiņu) vidusskolas un Gulbenes sākumskolas 4.-6. klašu skolēniem;plkst. 12.00-12.30 kinologu ar dienesta suņiem paraugdemonstrējumi;plkst.12.30-14.30 aktivitātes Gulbenes novada valsts ģimnāzijas 7.- 12. klašu un Gulbenes 2. vidusskolas 4.-6. un 7.- 12. klašu skolēniem.

Aktivitātes organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Nr. 8.3.5.0./16/I/001.

log-esf.jpg

Jolanta Zirne,
pedagogs, karjeras konsultants Gulbenes novada domē