Projekti

No 5. līdz 8.augustam Stāķos aizvadīts otrais karjeras dienu “Sāc ar sevi” raunds, kas tika organizēts Karjeras vasaras dienu “Piedzīvojums ar sevi un tevi” ietvaros. Šo dienu laikā bērniem bija iespēja apgūt dažādas nākotnei noderīgas prasmes, iepazīt profesijas, paviesoties amatnieku darbnīcās, dzirdēt pieredzes stāstus un dzīvot dabā.

Bērni satika dažādu nozaru pārstāvjus, kā arī iejutās speciālistu ādā un iepazina šīs profesijas praksē. Karjeras dienu dalībnieki satika pavāru, sporta skolotāju, video operatoru un montieri, aktīvā tūrisma aktivitāšu organizatoru, mākslinieku, influenceri, kalēju un podnieku. Satiekot šīs dažādās profesijas un speciālistus, bērni varēja dzirdēt viņu pieredzes stāstus par karjeras attīstību, lejupslīdēm un augšupejām, varēja arī darboties praktiski un apgūt daļu no profesionāļu ikdienas darbībām. Bērni savām rokām radīja dažādus produktus, kas paliks viņiem par piemiņu no šīm dienām.

Karjeras dienu dalībniekiem bija iespēja nakšņot dabā un apgūt pašapkalpošanās prasmes. Viņi veica darbu sadali, uzturēja kārtību norises vietā, kā arī organizēja brīvā laika aktivitātes – spēles, rotaļas, galda tenisa turnīru, filmu vakaru.

Bērniem bija iespēja piedalīties projektā “Mākslu parkam” Stāķu parkā, kā arī satika Latvijas Televīzijas komandu un pieredzēja, kā top sižets TV raidījumam, satiekot un atbildot uz jautājumiem žurnālistei un redzot, kā strādā Latvijas Televīzijas video operators.

Šīs Karjeras dienas ir bijis interesants un bērniem saistošs veids, kā iepazīt profesiju pasauli un iespējams pavērt citu skatu uz nākotnes iespējām.

Aktivitātes organizētas projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, Nr. 8.3.5.0./16/I/001.

log-esf.jpg

Alise Rubene-Dūne