Statuss:
Īstenošanā
Logo Eiropas Savienība līdzfinansē

Projekts: Demokrātijas Formula

Projekta numurs: 2022-3-LV02-KA154-YOU-000099774
Projekta partneri:

  • SMILTENES VIDUSSKOLA– vadošais partneris
  • GULBENES NOVADA PAŠVALDĪBA
  • BALVU BĒRNU UN JAUNIEŠU CENTRS
  • ALŪKSNES BĒRNU UN JAUNIEŠU CENTRS

Projekta realizācijas ilgums: 01.02.2023.-31.12.2024.

Finansējums Gulbenes novada pašvaldības dalībai projektā:

  • Kopējās izmaksas – EUR 22000,00
  • ERASMUS+ Jaunatnes līdzdalības projekti ~ EUR 5000,00

Mērķis -  radīt iespēju dažādu slāņu un grupu jauniešiem mācīties, kā efektīvi un miermīlīgā ceļā paust un realizēt savus uzskatus, aizstāvēt savas intereses izglītībā, politikā, kultūrā un citās jomās, saglabājot toleranci pret viedokļu dažādību.

Lai šo mērķi sasniegtu, projekts piedāvās aktivitātes, lai jaunieši izglītotos par demokrātijas jautājumiem, dalītos savā redzējumā, tiktos ar citu skolu jauniešiem, iesaistītos savas skolas, pašvaldības un reģiona dzīvē, gūtu pārliecību par sevi, kļūtu par aktīviem Eiropas pilsoņiem un radītu pozitīvas izmaiņas savā un pastarpināti visas sabiedrības dzīvē.

Mērķa grupa:
Skolēnu pašpārvaldes no 4 novadu skolām.

Rezultāti:
Plānojam ka projektam būs sekojoši taustāmi rezultāti:

1.) jaunieši kļūs aktīvāki un labprāt iesaistīsies  pilsoniskajā sabiedrībā - nodrošinot iespēju visdažādākā līmeņa grupu un organizāciju ietvaros līdzdarboties lēmumu pieņemšanas procesos;

2.) Eiropas vērtību stiprināšana jauniešu vidū - jaunieši, mācoties par demokrātiju, vienlaikus mācās, diskutē un pievērš uzmanību galvenajām Eiropas vērtībām - cilvēktiesībām, vārda brīvību ar tiesībām uz brīvību, dzīvību, minoritāšu tiesībām, vēlēšanu tiesībām u.t.t.

3.) Digitālo prasmju veicināšana - projekta gaitā jaunieši kopīgi radīs asociatīvās kārtis par demokrātiju, kas būs pieejamas gan digitāli, gan drukātā veidā. Kāršu izgatavošanas procesa pamatā būs digitālo prasmju apgūšana, pilnveide, īstenošana praktiskā darbā.

4.) dialogs starp jauniešiem un lēmumu pieņēmējiem - projekta gaitā gan apmācībās, gan aktivitātēs, piemēram "Kafija ar politiķiem" neformālā gaisotnē notiks savstarpējas sarunas, viedokļu apmaiņa starp jauniešiem un lēmumu pieņēmējiem.

5.) Iekļaušana un dažādība -jauniešu apmācībās atsevišķs tematiskais bloks tiks veltīts iekļaušanas un dažādības jautājumiem.

Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Attēls: projekta Demokrātijas formula dalībnieki Viļakā
Attēls: Projekts “Demokrātijas formula” dalībnieki
Attēls: projekta “Demokrātijas formula” dalībnieki Gulbenē