Kultūra
att

Šogad no 1. līdz 3.jūlijam Gulbenē un Stāmerienā notiks devītais Gulbenes novada organizētais Starptautiskais amatierteātru festivāls “Hepenings”, kurā piedalīsies 20 amatierteātri no Latvijas, Lietuvas, latviešu diasporas amatierteātris “Pūpols” no Dānijas, kā arī Gulbenes kultūras centra pūtēju orķestris. Festivāla atklāšanas dienā notiks arī spāņu-latviešu jauniešu performance “Live stories”, kas speciāli radīta Hepeningam.

Šī gada festivāla tēma “Iepītie, savītie, sapītie dzīvē, attiecībās, teātrī un Hepeningā!”

Festivāla ietvaros 2.jūlijā notiks arī Latvijas amatierteātru asociācijas (LATA) organizētā izrāžu parāde, kurā piedalīsies pieci amatierteātri – Cēsu teātris, Kauguru kultūras nama Jauniešu teātris “Eksperiments”, Latvijas Universitātes Studentu teātris, Vecpilsētas teātris, VEF teātris.

Izrādes notiks Gulbenes kultūras centrā, Gulbīšu parkā un Stāmerienas pilī, jo tieši Stāmerienā 1996.gadā, kad notika pirmais absurda izrāžu festivāls “Vīzija”, Gulbenes Tautas teātris aizsāka tradīciju organizēt amatierteātru festivālus. 

 

FESTIVĀLA DIENU PLĀNS:

1.jūlijs - festivāla atklāšana Stāmerienas pilī, festivāla izrādes Gulbenē un Stāmerienā.

2.jūlijs - Latvijas Amatierteātru asociācijas izrāžu parāde Gulbenē, festivāla izrādes Gulbenē un Stāmerienā, dalībnieku ballīte Gulbenē.

3.jūlijs - festivāla izrādes Gulbenē un Stāmerienā, festivāla noslēgums Gulbenē.

 

 

Ieejas maksa 3 EUR uz katru izrādi vai 15 EUR uz visām triju dienu izrādēm kopā. 

Biļetes uz Gulbenes izrādēm -  iepriekšpārdošanā Gulbenes kultūras centra kasē, uz vietas pirms izrādēm.  Biļetes uz Stāmerienas izrādēm - iepriekšpārdošanā Stāmerienas pilī, uz vietas pirms izrādēm.  Abonements uz visām izrādēm - Gulbenes kultūras centra kasē. Bezmaksas ieeja uz Gulbenes kultūras centra pūtēju orķestra koncertiem, kataloniešu-latviešu jauniešu, Ozolklana un Stradu pagastu amatierteātru performancēm. 

att