Kultūra

2022.gada 9.jūlijā 20:00 Lejasciema estrādi satricinās klasiskās mūzikas huligāni grupa DAGAMBA, kuru koncertā dzirdēsim skaņdarbus no koncertprogrammām “DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY”, #LudwigVanRammstein, kā arī jaunus, vēl nedzirdētus skaņdarbus. Klausītāju iemīļotā grupa jauks stilus un ārdīs robežas, piedāvājot klasiku oriģinālās interpretācijās un rokmūziku ar klasikas elementiem.

Biļetes: https://bilesuserviss.lv

DAGAMBA unikālā skanējuma pamatā ir ideja par mūsdienu tradīciju, veidojot neierastu sadarbību starp dažādiem mūziķiem, atklāt pārsteidzošas, unikālas un iepriekš nedzirdētas nokrāsas. Programmu #LudwigVanRammstein iedvesmojusi Vācijas mūzikas pasaules pazīstamāko un kontroversālāko pārstāvju – klasiskās mūzikas komponista Ludviga van Bēthovena un grupas “Rammstein” - daiļrade. „Šķietami tik atšķirīgi dažādu gadsimtu mūziķi, bet ar tik daudz ko kopīgu – viena valsts, viena valoda un mūzika, kas pārsteidz un lauž stereotipus“, atzīst grupas līderis Valters Pūce. Šajā koncertprogrammā Bēthovena mūzika kļūs par rokmūziku, bet Rammstein melodijas iegūs akadēmisku skanējumu.

“DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY” pamatā ir Pētera Čaikovska daiļrade - protams, netradicionālā skanējumā. “Čaikovskis, viens no klasiskās mūzikas grandiem, ir klātesošs arī mūsdienās. Viņa mūzika tiek izmantota kino skaņu celiņos un datorspēlēs, savukārt, baleta “Riekstkodis” apmeklējums Ziemassvētku laikā ir kļuvis par tradīciju daudzām ģimenēm visā pasaulē. Tāpēc šī programma ir sadarbības projekts ar lielo meistaru, it kā viņš pats joprojām dzīvotu starp mums, tāpat kā dzīvo viņa mūzika,” skaidro V. Pūce. Visiem labi pazīstamas melodijas mijiedarbosies ar DAGAMBA oriģinālmūziku, pārkāpjot klasiskos standartus un šķietami neiespējamo padarot iespējamu.

DAGAMBA sastāvā: Valters Pūce (čells), Antons Trocjuks (čells), Dainis Tenis (klavieres), Artūs Jermaks (bungas), Alise Broka (kontrabass).

https://www.dagamba.eu
https://www.facebook.com/Dagamba
https://www.instagram.com/dagamba_official/

Ieeja iepriekšpārdošanā 10 EUR ("Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv), pasākuma dienā - 14 EUR. Bērniem līdz 7 gadiem (ieskaitot) ieeja bez maksas.

att