Kultūra
att

Pēc vairāku gadu pārtraukuma 7. maijā aicinājām visus uz Auto orientēšanās pasākumu Lejasciemā. Šī bija ceturtā reize, kad Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju centrs un jauniešu centrs “Pulss” pulcēja kopā aktīvos brīvā laika pavadītājus Lejasciemā. Šogad šīs sacensības bija nedaudz citādākas, jo dalībniekiem bija iespēja iepazīt ne tikai Lejasciema pagastu, bet arī Ilzenes un Zeltiņu pagastu.

Sacensībās startēja 13 komandas un 57 dalībnieki, patiess prieks bija satikt ikvienu no jums, gan tos, kas šajās sacensībās piedalījās jau trešo un ceturto reizi, gan tos, kuri  šogad uz mūsu pasākumu ieradās pirmo reizi.

Katrai komandai bija jāapmeklē 16 kontrolpunkti un jāveic noteikti uzdevumi. Apmeklējot kontrolpunktus un veicot uzdevumus, dalībniekiem bija iespēja: uzzināt kaut ko jaunu, nedaudz fiziski izkustēties, trāpīt dažādos mērķos, būt tuvāk dabai, smelties avota spēku un gūt mieru no dzīvnieku klātbūtnes, redzēt vēl neredzēto un pamanīt vēl nepamanīto, baudīt mākslu un būt kopā ar saviem komandas biedriem – tuviniekiem, draugiem un ģimeni.

att

Kā jau visās sacensībās noskaidrojām arī uzvarētājus: diezgan pārliecinoši 1. vietu izcīnīja komanda “Visi lieki!” (Dāvis Žuks, Rolands Račko, Aiga Putne, Ingus Kalniņš un Sandis), 2. vietā, komanda “Ciemieša gars” (Zane Doropoļska, Dana Žviriņa, Kristīne Doropoļska, Evita Doropoļska un Dita Žviriņa), 3. vietā, tikai par 1 punktu atpaliekot no otrās vietas, “B komanda” (Klinta, Monta, Dainis Brūniņi, Deniss Baltausis, Kārlis un Kate). 4. vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja trīs komandas - “Kazaines&Co”, “KKK” un “Vinnijs Pūks”.

att
att

Apbalvošanas pasākumā pie nelielām dāvaniņām tika arī komanda ar visjaunāko dalībnieku -  “Četri plus viens”, viskrāšņākā komanda, kura bija parūpējusies par komandas vizuālo tēlu -  “Pārgudrās pūces”, viena no kuplākajām komandām - “Krēsli”, un komanda, kura visātrāk ieradās finišā – “Kazaines&Co”.

att

Paldies par atsaucību un atbalstu: “Pirts Baudas” Jaunzvirgzdiņos; “Zero Wake Park” Ilzenē; Zeltiņu vēstures krātuvei; Ilzenes bibliotēkai, Everestam Lūkinam Paideros un brīvprātīgajiem palīgiem – Martai Žīgurei, Vitai Žīgurei un Danielam Jansonam!

att

Uz tikšanos piektajās Auto orientēšanās sacensībās!

Dana, Anna, Ieva