Pašvaldība informē
att

3.maijā spāru svētkus svinēja topošais radošo iniciatīvu centrs Gulbenē, Vidus ielā 7.

“Spāru svētki tiek svinēti laikā, kad ēkas celšana ir savā augstākajā punktā, ar spārēm un to uzsliešanu iegūstot kopskata veidolu. Šī ēka piedzīvo ievērojamas pārmaiņas, kļūstot par īpašu zema enerģijas patēriņa ēku.

Radošo iniciatīvu centrā mājvietu radīs Gulbenes Mākslas skola un Gulbenes Mūzikas skola. Tāpat ēkā būs iespēja nodrošināt plašizklaides un mūžizglītības aktivitātes.

Piebildīšu, ka projektā paredzētās iekārtas un inventārs ir iegādāts jau 2021. gadā. Šobrīd norit ēkas aprīkošanai nepieciešamo papildus mēbeļu izgatavošana,” stāsta Elīna Strode, Gulbenes novada pašvaldības Attīstības un projektu nodaļas vecākā projektu vadītāja.

Šobrīd objektā aktīvi norit būvniecība. Turpinās fasādes montāžas darbi, silto grīdu, apkures sistēmu , kanalizācijas sistēmu, metāla siju, konstrukciju izbūve, veikta pacēlāja šahtas daļēja izbūve, pamatu aizbēršanas darbi. Uzsākta logu montāža, elektroinstalācijas darbi, starpsienu montāža, apdares un ventilācijas sistēmas montāžas darbi. Pakāpeniski atsākas teritorijas labiekārtošanas darbi.

Projekts tiek īstenots ar valsts budžeta atbalstu kā augstas gatavības pašvaldību investīciju projekts.

Jana Igaviņa, Gulbenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste