Sabiedrības aktivitātes
att

Gulbenes novada pašvaldība sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūtu 30. septembrī rīko semināru “Praktiski padomi siltumenerģijas izmaksu samazināšanai” 

Šobrīd aktuāls ir kļuvis enerģijas lietojuma jautājums. Ikvienam ir jātērē enerģija tik, cik nepieciešams un ne vairāk. Īpaši svarīgi tas ir enerģētiskās krīzes apstākļos.

Kā vieslektors seminārā piedalīsies RTU profesore Dagnija Blumberga.

 

Lai samazinātu enerģijas patēriņu mājsaimniecībās, nepieciešams veikt gan energoefektivitātes pasākumus ēkās, samazināt elektroierīču patēriņu, gan arī vēl svarīgāk – veicināt enerģijas lietotāju uzvedības maiņu. 

Semināra laikā RTU VASSI speciālisti stāstīs gan par tādiem pasākumiem, kas neprasa lielus finansiālus ieguldījumus un ko ikviens iedzīvotājs var ieviest ikdienā, gan par tādiem, kur nepieciešami ieguldījumi, bet tie ilgtermiņā sniegs ievērojamu siltumenerģijas ietaupījumu. Būs iespēja uzdot jautājumus. 

Uz semināru aicināti daudzdzīvokļu māju un privātmāju iedzīvotāji. E-pasta pielikumā nosūtu plašāku informāciju par semināra norises laiku, vietu un programmu.