Statuss:
Noslēdzies
att

Gulbenes novada dome un biedrība “Vidzemes Tūrisma asociācija” 01.05.2016. ir noslēgušas līgumu (reģ.Nr. GND/9.4/16/700) par projekta “CHRISTA - Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions” īstenošanu no 2016. gada 1. maija līdz 2020. gada 30. martam.

Saskaņā ar līgumu pašvaldības priekšfinansējuma kopējā summa ir 12 854.00 EUR, kas tiek apgūts 47 mēnešu laikā. Pašvaldības līdzfinansējums projekta realizācijas laikā ir 1 928.10 EUR jeb 15 % no kopējās summas.

Biedrība “Vidzemes Tūrisma asociācija” par projektu:

“CHRISTA - Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions projekts ir ES starpreģionu sadarbības programmas Interreg Europe projekts, kurā kopš 2016. gada aprīļa ir iesaistījušies partneri no deviņiem dažādiem reģioniem 10 Eiropas Savienības (ES) valstīs. Projekta mērķis is aizsargāt un saglabāt dabas un kultūras vērtības, lai attīstītu un popularizētu inovatīvas, ilgtspējīgas un atbildīgas tūrisma stratēģijas, iekļaujot nemateriālo un industriālo mantojumu, izmantojot interpretācijas un digitalizācijas pieeju, kā arī kapitalizējot labās prakses piemērus, veicināt politikas dokumentu izpratni, attīstīšanu un resursu palielināšanu nākamo četru gadu laikā.

Četru gadu laikā, projekta partneri strādās pie tā, lai uzlabotu vietējās / reģionālās attīstības stratēģijas un rīcības plānus (Action Plans), saskaņā ar ES politikas un Eiropa 2020 mērķiem, deviņos galamērķu reģionos. Izstrādātie plāni ir CHRISTA projekta viens no galvenajiem paredzamajiem rezultātiem un galvenie labuma guvēji ir dažādas vietējas un reģionālās institūcijas un citas ieinteresētās personas.”

Vairāk – vidzeme.com