Sports
attels2

Šogad čempionātā dalību pieteikušas  9 komandas, kuras ir sadalītas divās apakšgrupās. Komandas izspēlē divus apļus apakšgrupā un divas spēcīgākās iegūs tiesības spēlēt finālposmā. Aizvadītajā sestdienā A grupas komandas atklāja čempionātu Lejasciema stadionā. Pirmo spēli  savā starpā aizvadīja Druvienas un Rēveļu komandas. Mačs bija bagāts ar abpusējiem uzbrukumiem. Pirmie rezultātu atklāja Rēveļu komanda, bet vadības groži ilgi netika noturēti. Sekoja kļūda aizsardzībā, to Druviena veiksmīgi izmantoja, izlīdzinot rezultātu. Pēc vairākām epizodēm Druvienas vienība jau izvirzījās vadībā 2:1. Tuvojoties spēles izskaņai, Rēveļu komanda izdarīja pastiprinātu spiedienu pretinieku vārtiem, tomēr nesekmīgi un spēle noslēdzās ar Druvienas komandas uzvaru - 2:1.

Otrā spēle risinājās starp kaimiņu pagastiem Līgo un Jaungulbeni. Jaungulbene jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār bumbu un vairākkārt uzbrūkot. Pirmās minūtes Līgo komandai izdevās turēties pretī, pateicoties meistarīgajai vārtsardzei (Līgo komandā pirmajā spēlē vārtus sargāja meitene). Mača turpinājumā Jaungulbenes ofensīva vainagojās ar pirmajiem vārtiem. Otrajā puslaikā vairākkārt Līgo komandu glāba vārtsardze un vārtu pārliknis, tomēr pilnībā izvairīties no vārtu zaudēšanas neizdevās. Jaungulbenes komanda guva vairākus vārtus un spēle noslēdzās ar rezultātu 5:0.

Trešā spēle noritēja starp FK Cēzars un Druvienas komandām. Negaidīti, bet skaisti izspēlējot uzbrukumu, Druvienas komanda pirmie atklāja mača rezultātu. Tas lika “pamosties” FK Cēzars komandai un  parādīt savu spēli. Lai gan druvēnieši godam cīnījās pretī, FK Cēzars guva piecus bezatbildes vārtus un spēle noslēdzās 5:1 ar FK Cēzars uzvaru.

Turpinājumā risinājās Rēveļu un Jaungulbenes komandu spēle. Mačs bija asumiem piesātināts, neviena komanda negribēja padoties. Pēc stūra sitiena pie Rēveļu komandas vārtiem izveicīgāks bija Jaungulbenes spēlētājs, atklājot rezultātu. Otrajā puslaikā Jaungulbenes komandai bija iespēja dubultot rezultātu no 9m soda līnijas, bet lieliski vārtos nospēlēja Rēveļu komandas vārtsargs. Mača izskaņā Rēveļu komanda mēģināja atspēlēties, bet bija atlicis maz laika un beigu rezultāts nemainījās – Jaungulbene svinēja savu otro uzvaru ar rezultātu 1:0.

Sestdienas piektajā spēlē, Līgo komandai paliekot mazākumā, bez maiņas iespējām, Druviena spēja izmantot situāciju un jau no spēles sākuma kontrolēja bumbu, lielākoties atrodoties Līgo vienības aizsardzības pusē. Līgo komanda centās “atsisties” un neielaist vārtus. Tomēr Druviena bija sajutuši lielas uzvaras iespējas un guva 5 vārtus, uzvarot mačā ar rezultātu 5:0.

Pēdējā spēlē tikās FK Cēzars un Jaungulbene. Abas komandas spēlēja piesardzīgi, pārbaudot viens otra aizsardzību un meklējot labākas vietas, lai uzbruktu. Pirmais puslaiks noslēdzās bez rezultāta - 0:0. Sākoties otrajam puslaikam FK Cēzars mēģināja pārņemt kontroli pār bumbu, vairāk saspēlējoties ar īsām piespēlēm, pacietīgi viņi panāca vārtu guvumu, atklājot rezultātu. Jaungulbenes komanda mēģināja atspēlēties, tomēr pretinieka aizsardzība nebija salaužama. Pēc veiksmīgas izspēles FK Cēzars guva vēl vienus vārtus. Spēle noslēdzās ar FK Cēzars uzvaru - 2:0.

Nākošais sabraukums notiks 10.jūlijā Jaungulbenes stadionā, kur pirmās spēles aizvadīs B apakšgrupa – Gulbenes BJSS, Gulbenes BJSS 08, Basketbola nodaļa un Alūksne.

attels1

Jānis Stībelis,

Gulbenes novada Sporta pārvaldes sporta darba organizators