Projekti

Kopš 2018. gada 1. maija Gulbenes novada pašvaldība īsteno projektu “Dārza pērles”. Projekta vadošais partneris ir Vidzemes Tūrisma asociācija, bet Gulbenes novada pašvaldība kā partneris iesaistās gan kopīgās starptautiskajās aktivitātēs, gan veicina dārzu tūrisma attīstību reģionālā līmenī.

Projekta ietvaros Gulbenē ir labiekārtota Sarkanās pils teritorija, izveidojot stādījumus un celiņus. Būvniecības darbi tika pabeigti 2019. gada vasarā, un teritorija jau paspējusi uzņemt gan vietējos, gan ārzemju ciemiņus, vide ir kļuvusi pievilcīgāka un ērtāka apmeklētājiem.

attels2

27.jūlijā pie Sarkanās pils tika rīkoti dārza svētki, piedāvājot apmeklētājiem izbaudīt tējas dzeršanas tradīcijas.

attels

Līdz projekta noslēgumam 2020. gada pavasarī Gulbenē vēl plānots uzstādīt apmeklētāju skaitītājus, izvietot projekta informatīvos stendus. Teritorija pie Sarkanās pils iekļauta arī kopējā tūrisma maršrutā un būs apskatāma virtuālajā grāmatā, tāpat novada speciālisti piedalās kopīgos projekta mācību braucienos un iesaistās “Dārza pērļu” popularizēšanas pasākumos.

Projekta “Dārza pērles” (Nr. Est-Lat 70) mērķis ir veicināt dārza tūrisma attīstību Latvijā un Igaunijā, kā arī popularizēt Latviju un Igauniju kā vienotu dārzu tūrisma galamērķi.

Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Gulbenes novada pašvaldība un tā neatspoguļo Igaunijas - Latvijas programmas vadošās iestādes oficiālo viedokli.

attels

Elīna Strode,
projektu vadītāja
Attīstības un projektu nodaļa