Projekti

 

grupu_maaja.jpg

Februāris Gulbenes novada sociālā dienestā iesācies ļoti aktīvs sociālo pakalpojumu jomā. Tika atvērts  Grupu dzīvokļa Tirzā un Dienas aprūpes centra Gulbenē pakalpojuma piedāvājums, kas īstenots Eiropas Sociāla fonda projekta “Vidzeme iekļauj” Nr. 9.2.2.1./15/I/003 un projekta “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai Gulbenes novadā” Nr. 9.3.1.1/19/I/044 ietvaros.

Tirzas pagasta “Doktorātā” ir izveidots Grupu mājas pakalpojums, kas tiek nodrošināts  pilngadīgām personām  ar garīga rakstura traucējumiem.

Pakalpojums tiek sniegts diennakts uzraudzībā. Grupu māja izvietota divos stāvos ar 4 vienvietīgām istabiņām, 6 divvietīgām istabiņām. 1.stāvā ir nodrošināta vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem, abos stāvos ir izveidotas virtuves un atpūtas zonas.  

Grupu mājas pakalpojums ietver palīdzību un atbalstu sadzīves iemaņu apgūšanā, uzturēšanā, kā arī sabiedrībai pieņemamu saskarsmes iemaņu apgūšanā. Ikdienā iespējams saņemt sociālā darbinieka individuālās konsultācijas,  piedalīties sociālā rehabilitētāja un  aprūpētāju organizētajās nodarbībās. Tāpat šeit var saņemt atbalstu darba meklēšanā un informāciju par darba attiecību veidošanu, kā arī  atbalstu fiziski aktīva dzīvesveida veicināšanai. Vienlaicīgi šo pakalpojumu var saņemt 16 personas.

No  8.februāra “Grupu mājā” dzīvi uzsāka 4 personas. Šobrīd notiek aktīva dokumentācijas procesa virzība, un ceram, ka drīz pakalpojums būs aizpildīts pilnībā. Bez tam tiek izrādīta interese no blakus novadu pašvaldībām, kuras vēlas iegādāties šo pakalpojumu, bet vispirms vēlamies apzināt savus novada iedzīvotājus, kuru atbilstība pakalpojuma saņemšanai jau tikusi izvērtēta, bet lēmums vēl nav pieņemts.

Gulbenes novada Sociālā dienesta struktūrvienības “Grupu māja” kolektīvs ir apņēmības pilns aktīvi darboties, lai sniegtu atbalstu tiem, kam tas patiešām ir vajadzīgs. Vēlamies, lai katrs “Grupu mājas” iemītnieks šeit justos gaidīts un iedvesmots, apgūstot jaunas prasmes un iemaņas.

 

vidzeme_ieklauj.jpg

 

Sarmīte Ozoliņa,

Gulbenes novada Sociālā dienesta  Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītāja