Projekti

22. novembrī Stāķu pamatskolas 1.–4. klases skolēni devās uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas – Gaismas pils – Bērnu  literatūras centru, lai iesaistītos radošajās darbnīcās “Es eju pie grāmatas”.

Nodarbībās “Lasi un pārdomā!” skolēni tikās ar latviešu bērnu dzejnieku, rakstnieku un žurnālistu Māri Runguli, lasīja un klausījās fragmentus no viņa eko detektīva “Sikspārnis”, iepazinās ar dzejoļiem par putniem, zvēriem  un to tapšanas piedzīvojumiem. Neizpalika smiekli anekdošu laikā.

Ilustratore Agija Staka nodarbībās “Krāsas grāmatās” atklāja ne vien  grāmatu krāsu noslēpumus, bet arī parādīja, kā pašu izdomāts un radīts tēls var būt uzticams draugs ar savu stāstu.

        Radošās darbnīcas noslēdzās ar ekskursiju pa Gaismas pili. Visus pārsteidza plašās telpas, vairākstāvu grāmatu plaukti un līksmie lifti. Īpašu interesi raisīja Krišjāņa Barona tautasdziesmu skapis. Pils mansards pavēra iespēju redzēt mūsu Rīgas panorāmu.

          Radošās darbnīcas “Es eju pie grāmatas” ir projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” komponente.   Nodarbību mērķis ir radīt skolēniem interesi par grāmatām un lasīšanu, attīstīt kultūras izpratni un mākslas kompetences, radoši darbojoties kopā ar grāmatu autoriem un ilustratoriem.   

attels

Diāna Šķēla